Зима

Зима
Пролет

29 август 2023 г.

Страните от НАТО дадоха последния шанс на Зеленски в конфликта с Русия

САЩ се съмняват, че през следващата година ще могат да предоставят толкова оръжия, колкото тази година 

 

Страните от НАТО проведоха преговори с Украйна, по време на които обсъдиха удължаването на военните действия с още една година. 

Киев обаче ще трябва да покаже по-голяма ефективност, отколкото в сегашната офанзива, или да сключи мир с Русия, пише РИА Новости, съобщава Cross.bg.

Според изданието Украйна изисква още повече военна техника от Запада, но САЩ се съмняват, че през следващата година ще могат да предоставят толкова оръжия, колкото тази година. НАТО се съгласи с ръководството в Киев да удължи военните действия поне с още една година.

"Киевският режим ще получи изтребители F-16, но въоръжените сили на Украйна ще трябва да демонстрират по-голяма ефективност, отколкото в сегашното контранастъпление. В противен случай ще последва налагане на мир", пише РИА Новости.

Агенцията припомня, че страните от Северноатлантическия алианс възнамеряват да прехвърлят на Украйна изтребители F-16 чак в края на 2024 г., тъй като обучението на пилоти ще приключи едва през лятото на 2024 г., тогава според "РИА Новости" Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) могат да започнат офанзива и това да се случи чак след година.

Това от своя страна означава, че през 2023 г. няма да има значими преговори между Русия и Украйна. Това, както отбелязва изданието, беше обсъдено по-рано и в Кремъл. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар