Зима

Зима
Пролет

30 август 2023 г.

Сергей Наришкин: Специалната военна операция беше решителен отговор на агресията на НАТО против Русия

"В нито една държава по света, в която са нахлули силите на НАТО, не бяха възстановени нито елементарният ред, нито довоенното жизнено равнище на местното население." 

 

"Специалната военна операция (СВО) беше решителен отговор на агресията на НАТО против Русия."

Това заяви директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) и председател на Руското историческо общество Сергей Наришкин при откриването на изложба в Москва, посветена на годишнината от агресията на алианса срещу Югослави, предаде ТАСС.

"Организаторите на агресията на НАТО против Югославия не си взеха никакви нравствени уроци от извършеното", заяви Наришкин, цитиран от Epicenter.bg.

"След това светът още неведнъж изпадаше в ужас от военните престъпления на натовските войници и техните местни наемници в Афганистан и Ирак, в Сирия и Либия, а сега и на територията на бившата Украинска ССР", добави Наришкин.

"Апетитът на Северноатлантическия алианс, повярвал в своята безнаказаност, непрекъснато расте с времето. Това се доказва от цялата му над 50-годишна история. И в такива случаи, както свидетелства историята, може да помогне само своевременно проявената твърдост", изтъкна той.

"Трябва да отбележим, че в нито една държава по света, в която са нахлули силите на Северноатлантическия алианс, така и не бяха възстановени нито елементарният ред, нито довоенното жизнено равнище на местното население. Звена в тази дълга верига от военни престъпления на НАТО трябваше да станат Донбас и Крим. Но своевременното начало на специалната военна операция на територията на бившата Украинска Съветска Социалистическа Република позволи да предотвратим този сценарий и да избегнем най-трагичните последствия", обобщи Сергей Наришкин. 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар