Лято

Лято

22 август 2023 г.

Властта забрави Нургюл Салимова

За разлика от нашите политици, Нургюл получи поздрави от руското посолство в България
 

 

Властта забрави Нургюл Салимова, която няколко дни държа в състояние на еуфория българите с невероятния си успех в Баку - нито президент, нито премиер, нито министър на спорта поздравиха сребърната медалистка от Световната купа по шахмат. 

Държавните мъже са длъжни да поздравят състезателя, който печели победи под българския флаг.

А 20-годишната ни "сияйна роза" (каквото е значението на първото ѝ име) донесе огромен успех на родината. Класирането за финала в Баку осигури на 20-годишната ни родна представителка участие в турнира за претендентките за световната титла, който ще се проведе в канадския град Торонто през април 2024 година. Победителката в него пък си гарантира мач за световната корона, съобщава Epicenter.bg.

Нургюл Салимова се завръща в България от Баку с полет през Истанбул. Очаква се да кацне в София късно в сряда или рано сутринта в четвъртък.

За разлика от нашите политици, Нургюл получи поздрави от руското посолство. На финала нашето момиче загуби от рускинята Александра Горячкина, която се състезаваше под неутрален флаг.

"Руската шахматистка, гросмайстор Александра Горячкина спечели Световната купа по шахмат за жени - състезанието за титлата "шахматна кралица" приключи преди няколко часа в Баку.

Достоен съперник на Александра във финалния мач стана българската шахматистка Нургюл Салимова. В изключително упорита и трудна борба тя отстъпи първото място на рускинята и стана вицешампионка на света. Поздравяваме от сърце Нургюл и целия български шахмат с това високо постижение и пожелаваме нови победи!"

Това написаха от посолството на Русия в България.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар