Зима

Зима
Пролет

11 август 2023 г.

Паметникът на Съветската армия - любимата дъвка на кресливитета

Ако има нещо, което глобалисткият модел прави успешно, то е да разделя 

 

Тази нощ няколко десетки хора се извъртяха на караул, за да не бъде бутнат скришно монументът през нощта. 

Ако има нещо, което глобалисткият модел прави успешно, то е да разделя.  Този паметник е използван за разделителна линия между комунисти и националисти.

Идеята е те да бъдат скарвани помежду си, докато неолибералните тарикати прокарват междувременно своята идеология. За глобалистите няма добър паметник. Те стъпват от една страна на идеите на комунистическия интернационал и троцкистките въжделения и от друга успешно използват перфидните нацистки методики по представяне на руснаците като подчовеци. 

Замисълът е обществото да бъде атомизирано и да бъдат скъсани всякакви исторически, социални и културни връзки. Така то се превръща в каша, в своеобразна аморфна маса, която няма национални цели и идеали, нито стремеж към социална справедливост.

Според мен на този етап те няма да демонтират ПСА. Поради простата причина, че в нашето общество все още има хора, готови да прекарат нощта под открито небе и да го пазят. Темата се повдига периодично, за да се види колко са останали тези хора. Когато те намалеят до изчезване, тогава безпрепятствено може да бъде премахнат монументът.

По същият начин когато родителите, заблеяни в хитрите си телефони, вече са достатъчно апатични към децата си и тяхното образоване,  тогава в учебниците ще влязат окончателно текстовете за полова неутралност, от там ще бъдат изтрити националните герои и т.н. Разбира се, това не е неизбежност. Това са стремежите на глобалистите, но срещу тях със сигурност ще има съпротива. И ако тя бъде достатъчно организирана и масова, нищо от това няма да се случи. 

Дори Ивайло Дичев в своето писание за DW с нежелание признава, че има обществен консенсус, че Паметникът все пак е културно-историческо наследство и не може да се разглежда само политически.

Междувременно получих сигнал от разтревожена майка, че синът й е зачислен  към резерва за военен отчет, след като е завършил спортно училище.  Жената ми показа документа, в който фигурира и следното "включително да получите повиквателна заповед съгласно чл. 61, ал. 2“. Проверих го и това е допълнение към чл. 88 в Закон за изменение и допълнение на Закона за резерва на въоръжените сили на Република България.

Казано на прост език в резерва се набутват ученици завършили спортни училища, които не са хващали пушка в ръка.

Искам да ви обърна внимание и на още нещо. Директори на областни дирекции на МВР са извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов и са били "помолени: да напуснат. Нали помните изтеклите записи от националния съвет на ПП?

Става въпрос за около 15 директори, извикани в сградата на ул. „6-ти септември” тази сутрин. Било им е предложено да освободят постовете си. На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво в системата на МВР. Другият вариант бил да напуснат по собствено желание, казват източници на Нова от ведомството.

От вътрешно министерство са потвърдили, че на областни директори е било  предложено да освободят  постовете си. Посоката е към свирепа и очевидна диктатура и този път няма да мине със снишаване и чакане на бурята да отмине!


Тодор Беленски

Няма коментари:

Публикуване на коментар