Зима

Зима
Пролет

18 август 2023 г.

Не могат да я победят, но те не спират да опитват!

Овластените недоразумения на Запад и у нас са наистина твърде глупави, за да не могат да осъзнаят простата истината: невъзможно е Русия да бъде победена! 

 

Един от най-влиятелните вестници не само в САЩ, но и в света е The Wall Street Journal  (WSJ). 

Започва да излиза през 1889 г., а негов издател е  финансовата агенция  Dow Jones & Company. Тя го нарича на името на улицата Уол Стрийт, на която се намира най-голямата фондова борса в света – Нюйоркската. Днес Уол Стрийт е финансовият център на Америка.

Бизнесът е основното направление на WSJ, но вестникът отделя сериозно внимание и на други ключови за съвременния свят теми – технологии, политика, международни проблеми. Той публикува любопитен  анализ, посветен на трудностите на украинското настъпление. Вестникът отбелязва, че Запада се е надявал на успех на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), но вече е очевидно: „шансовете това да се случи са призрачни“. Ето защо сега военните стратези и политици на Запад започват да подготвят следващото голямо украинско настъпление през пролетта на 2024 г., пише  WSJ.

Запада наля милиарди за тотална хибридна война (икономическа, информационна, пропагандна, културна, спортна и др.) срещу Русия. За да постигне своята съкровена цел – разгром и последващо пълно унищожение на тази славянска държава, той  започна срещу нея и опосредствена (прокси) война на украинска територия. Тя се води с украинско „пушечно месо“, а всичко останало – от въоръженията и боеприпасите до планиране на бойните операции, осигурява Запада. За тази цел  през 2022 г. той  вложи колосалната сума от над 150 милиарда долара! Общият обем на западната помощ за свръхкорумпираният диктаторски  режим на клоуна-президент Зеленски за м.г., е превишил 2.7 пъти неговият годишен бюджет за същата година (55.5 милиарда долара). Над 48.5 милиарда долара са дадени директно за въоръжения и боеприпаси за украинската армия – приблизително толкова, колкото е бил целият военен бюджет на Русия за 2022 г. (около 51 милиарда долара).

А сега стана ясно, че размера на военната помощ, която само Евросъюза е оказал на Украйна от февруари 2022 г. до август т.г., е около 20 милиарда евро! Ето защо руският президент Владимир Путин е напълно прав, когато заявява: срещу Русия е задействан  „военен потенциал на практически всички основни държави, членки на НАТО“!

Милиардите долари осигуриха устойчив и непрекъснато нарастващ поток от въоръжения, включително и най-модерни – танкове, реактивни системи за залпов огън, артилерия, зенитно-ракетни комплекси, крилати ракети, средства за контрабатарейна борба, спътникова комуникация, дронове, милиони тонове боеприпаси и т.н. Същевременно Запада предоставя в реално време и цялата необходима за планиране и водене на бойните действия на украинското командване разузнавателна информация. На тяхно разположение се оказаха спътници, шпионски самолети и дронове, агентурна и друга информация. Над 63000 украински войници и офицери бяха подготвени и въоръжени по натовски стандарти в държави-членки на НАТО.

Но се оказа, че милиардите долари са пари, хвърлени на вятъра. Широко рекламираното на Запад и у нас украинско настъпление започна на 4 юни т.г. За изминалото време от тогава до днес украинските войски не са стигнали дори до първата линия на руската отбрана. При това загубите им са огромни! През юни и юли са убити над 43 000 украински военнослужещи, а ранените са в пъти повече. Руските бойци са унищожили 25 немски танка Leopard, седем френски танка AMX, 21 американски бойни машини на пехотата Bradley, 26 самолета, девет вертолета и т.н. Общо ликвидираните различни въоръжения, използвани от ВСУ за тези два месеца,  са около 5 000 броя. А анализът на западни източници, коментари и изявления на натовски военни сочат: от началото на войната досега Украйна е загубила над 500 000 мъже – убити и тежко ранени. Унищожена е и над една трета от модерното и уж непобедимо западно въоръжение, което трябваше да ликвидира руснаците и да ги прогони далеч зад Урал. Друго голямо количество от него е силно повредено, част от него се ремонтира в натовски държави.

AgoraVox е популярна френски медия – Института на Ройтерс за изследване на журналистиката към Оксфордския университет, я определя като „един от най-известните европейски примери за сайт за гражданска журналистика“. В нея се появи интересен анализ, озаглавен: „Западът игра на руска рулетка в Украйна… и загуби“. Медията пише, че след като държавите-членки на НАТО са си поставили за цел да воюват опосредствено (прокси) на украинска територия срещу Русия до пълният и разгром, те са подписали смъртната си присъда. Провалът на т.нар. украинско настъпление  е поражение и за 40-те държави от НАТО, които сега са обединени срещу Русия. Техните лидери, изпълнени с комплекс за собственото си превъзходство и високомерие към Русия и останалия свят,  искрено  повярваха на собствената си пропаганда и  лъжи. Те наистина са убедени, че Русия е една пропаднала държава, намира се в дълбок икономически спад и е пред гражданска война. Нейната армия е оставена без оръжия, има само няколко танка от времето на Втората световна война, а войниците и се бият с лопати. Руският лидер Владимир Путин умира, разяден от 13 различни ракови заболявания. В името на своята цел – пълното поражение на Русия, Запада блокира и възможността да бъде подписан мирен договор между Украйна и Русия през април 2022 г., пише AgoraVox.

Въпреки обективните дадености вождовете на Запад и у нас продължават с безумната си политика и спрямо конфликтът в Украйна. Сега те планират една дълга прокси война с Русия, отхвърляйки реалностите. Впрегнати са хиляди натовски експерти за да открият, каква точно  подготовка и какво ново въоръжение трябва да се даде на киевският режим. За да реши нерешимата задача – на всяка цена да победи Русия следващата пролет. Предвижда се киевският режим да получи още повече съвременни въоръжения, да се увеличи броя на натовските „консултанти“ и инструктори. В Украйна ще долетят американски изтребители F-16, вероятно ще й доставят и ракети с голяма далекобойност ATACMS, както и крилати ракети Taurus. Заради мощната руска противовъздушна отбрана F-16 трябва да действат от разстояние. Ето защо те ще бъдат въоръжени с модерни боеприпаси, като тактически планиращи управляеми авиационни бомби Joint Standoff Weapon и высокоточни бомби с лазерно насочване Paveway. Вероятно на киевският режим ще бъдат изпратени и супер модерни дронове като Reaper MQ-9, твърди WSJ.

Но има малък проблем, за който ни подсказва дори влиятелната американска медия: вероятността киевският режим да не оцелее до пролетта никак не е малка!  „В изнурителните битки ВСУ изразходват не само боеприпаси и личен състав, но и запаса си от морално волеви сили“, пише WSJ.

А руската армия не само, че не е разгромена, а става още по-силна, боеспособна, получава и все повече модерни въоръжения и боеприпаси. Срещу много от нейните оръжия Запада е напълно безпомощен и няма какво да противопостави. Като например, хиперзвуковите ракети „Кинжал“, ракетите „Х-50“, противовъздушните системи С-400, средствата за радиоелектронна борба, вертолетите Ка-52 „Алигатор“, танковете Т-90 „Пробив“, реактивните системи за залпов огън „Торнадо“,  дроновете „Ланцет“, термобаричните системи „Солнцепек“ и много други.

Овластените недоразумения на Запад и у нас са наистина твърде глупави, за да не могат да осъзнаят простата истината: невъзможно е Русия да бъде победена! Не само защото разполага с огромни природни богатства, с икономика, която удържа на невероятният санкционен натиск на Запада, с мощен военно-промишлен комплекс. А най-вече заради сплотеният около политиката на нейните лидери руски народ. Ето защо стратегията на изтощение в украинският конфликт, която сега се опитва да налага Запада, ще  разгроми самият него. И това вече се забелязва по икономическата буря, която връхлита  върху Европа.

Истината е, че Запада загуби битката не само на украинска територия, но и в геополитическото пространство. Доказва го появата на многополярния свят, събуждането на Азия, Африка и Латинска Америка и приближаването им към Русия и Китай. Но за да се появи този – дълбоко различен от познатия ни свят, е виновен самият Запад. И никой друг. 

Както много точно пише  AgoraVox:  „робският камшик на Запада е изтръгнат от Русия, която победоносно противостои на високомерния и арогантен Запад“.


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар