Зима

Зима
Пролет

5 септември 2023 г.

Каквото и да стане, 200 хиляди софиянци гласуват за тези хора отново и отново, безотказно и безплатно

Не мога да го проумея, не. Колкото и да слушам и чета връстниците, за мен това ще остане една от големите мистерии на нашето време 

 

На моята възраст има два вида хора спрямо политиката - такива, които ще ти се присмиват, ако въобще говориш за нея и такива, които са върли фенове на ПП-ДБ и гласуващи за тях. 

Чат-пат и се появява някой "ганя възрожденец" или "гербер", но е рядкост. Сега, ясно ми е, като си млад освен всичко се залита по леви идеологии, ясно ми е, че създадоха много добър маркетинг спрямо някои по-нахакани младежи с глупости като това, дето били "добрите сили". Някои неща разбирам.

Обаче, ей богу, НЕ мога да разбера как след всеки скандал, всяка глупост, всяка грешка, всяко отметване от приоритети, всичко - твърдото ядро от там 300-350 хиляди и особено 200-те хиляди софиянци гласуват за тия хора БЕЗОТКАЗНО. Предизборно проучване в София, ами - Терзиев има 100% същата бройка гласове като ПП-ДБ в София през пролетта.

Междувременно имаш сделки с ГЕРБ и ДПС и какво ли още не. И то е ежедневие - Кирил Петков, дето бил от "добрите" и борил мафията, признава за връзки с Алексей Петров и как той е отговорен за правителството. Съветник на Тагарев пък заплашва лекари с министъра на здравеопазването и иска да вадят деца в тежко състояние да влезе неговото. Самият Тагарев води спецоперация да разбере КОЙ е осветлил скандала.

Гафовете са ежедневни, тежки, дълбоки и до един разкриват пълната безсмисленост на тия хора.

И пак, каквото и да стане, твърдото ядро става, отива до урните и пуска глас за тях. До един. Без изключения. Отново и отново.

Не мога да го проумея, не. Колкото и да слушам и чета връстниците, за мен това ще остане една от големите мистерии на нашето време. Още повече, че знам, че мнозинството от тия хора дори нито са платени, нито са накарани да гласуват за тях - те свободно се вдигат и отиват да пуснат тоя глас.

 

Виктор Блъсков, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар