Лято

Лято

12 септември 2023 г.

ГЕРБ издига за нов мандат редица от досегашните си кметове

Партията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини, а на определени места в страната ще подкрепи за кметове независими кандидати 

 

ГЕРБ издига за нов мандат редица от досегашните си кметове.

Така, наред с вече анонсирания преди дни градоначалник на Бургас Димитър Николов, ръководството на партията пуска в надпреварата повечето от градоначалниците на големите градове.

Към 11 септември 2023 г., той е най-дълго изпълнявалият длъжността кмет на Бургас - 15 години и 10 месеца, информира бтв. Той ще се бори за пети мандат. На местните избори през 2019 г. беше преизбран за четвърти път с резултат от 65,8 % от подадените гласове.

Да управляват общините си ще се борят и настоящите кметове на Стара Загора - Живко Тодоров, врачанският градоначалник Калин Каменов и кметът на Велико Търново - Даниел Панов.

Търновският градоначалник и кметицата на Казанлък - Галина Стоянова, ще се опитат да спечелят своя четвърти мандат от името на ГЕРБ.

Без изненада партията издига и монтанския кмет Златко Живков, рекордьор по кметски мандати - сегашният се очертава да му е шести поред.

Досегашният кмет на Хасково Станислав Дечев също е получил доверието на Изпълнителната комисия да се кандидатира за вота на 29 октомври - за втори мандат.

Партията залага и на настоящия кмет на Смолян Николай Мелемов да продължи да управлява общината. И Мелемов, като съпартийците си Панов и Стоянова, ще мери сили за четвърти мандат.

Ръководството на ГЕРБ съобщи по-рано, че е приключило процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, които бяха направени от местните структури, а днес е и окончателното утвърждаване на кандидатите. В следващите дни утвърдените листи и необходимите документи за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до областните ръководства на партията, които ще регистрират кандидатите в Общинските избирателни комисии.

Партията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини, а на определени места в страната ГЕРБ ще подкрепи за кметове независими кандидати, издигнати от инициативни комитети или ще участва в местни коалиции.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар