Лято

Лято
Лято

12 септември 2023 г.

Кирил Вътев: Поканихме на среща браншовите организации, но дойдоха само от пчеларския сектор

"Явно претенциите им не са нито икономически, нито браншови, а имат друга характеристика. Не е възможно да правиш успешен бизнес, ако не познаваш цялата верига на доставки." 

 

"Ето това са хората, които дойдоха на срещата днес - няколко човека от пчеларски организации. Другите отказаха да дойдат."

Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на брифинг след среща с представители на неправителствени организации от сектор "Земеделие" днес. Той подчерта, че на днешната среща са били поканени всички, които в социалните мрежи заявяват липса на внимание.

"Искахме да ги изслушаме, след което да кажем пред медиите до какви решения сме стигнали, но те не дойдоха. Явно претенциите им не са нито икономически, нито браншови, а имат друга характеристика", заяви Вътев.

Министърът припомни, че едно от твърденията на браншовите организации е за липса на комуникация с Министерство на земеделието и храните, но според думите му абсолютно всички, които са заявили, че няма комуникация, са участвали в Консултативните съвети, проведени до момента.

"Признак на добро внимание би било да се срещнем със секторите поотделно, а ние от ден първи говорим, че ще работим по агрохранителната верига в цялост. Работата по сектори до момента не е довела до резултати, което се вижда и от това, че нашият пазар вече е доминиран от внос", посочи Вътев.

По думите му, по стария модел голяма част от производителите се сърдят на преработвателите, защото не познават агрохранителната верига. 

"Не е възможно да правиш успешен бизнес, ако не познаваш цялата верига на доставки", каза министърът, допълвайки, че това непознаване е един от големите проблеми и той води до отричане и противоречие.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар