Лято

Лято

12 септември 2023 г.

Тотален кошмар за България

Към ръководителите в българския футбол - от БФС и по клубове - изглежда трябва да промените начина си на работа. Не е лошо да помислите и за оставки, най-вече в БФС 

 

По темата: "Играли сме добре, нямали сме шанс". 

Сериозно ли? Фортуна не ни намигна, а ни целуна на жребия за квалификациите за Евро 2024.

Или сигурно щеше да е по-добре да сме в група с Италия, Англия и Украйна?

Без да подценявам тимовете на Унгария, Сърбия и Черна гора, но в горната компания и дори с късмет при част от головите положения, щяхме пак да се борим за четвъртото място в групата, но не с Литва, а с Малта.

Едно изречение за младежките ни национали: Те имат 1 победа в последните си 15 мача.

Относно по-младите "лъвчета". Прочетох в сайта на БФС, че юношеският национален отбор на България до 17 г. е победил с по 2:1 връстниците си от Вестфалия и Падерборн.

За справка, през 1969 година на Европейското до 18 години побеждаваме категорично Испания (3:1), Франция (3:1) и Съветския съюз (3:0). Записваме 1:0 срещу Западна Германия и 1:1 срещу тогавашните домакини от Източна Германия.

Това са всичките ни срещи на шампионата и логично България ликува с титлата.

Грам не подценявам сегашните ни таланти. Целият коментар е с идея тяхното добро. Но съм сигурен, че като база за футболното им израстване се предоставят цялостно много по-лоши условия от почти всички страни в Европа.

По темата с перфектните хотели осигурявани от централата: БФС не е туристическа агенция.

И защото навярно някой от Футболния съюз би казал, че времената са други.

Това лято България е трета на Световно по волейбол за младежи и пета на Световно за юноши. Също втора на Европейско за момчета.

А волейболният "Левски" изкара над 10 таланти на световно ниво за тези много успешни национални селекции.

Без излишни приказки. Към ръководителите в българския футбол - от БФС и по клубове - изглежда трябва да промените начина си на работа.

Не е лошо да помислите и за оставки, най-вече в БФС.

Но истински оставки, а не наужким.

А за стадионите. По-добро място от Националния стадион "Васил Левски" за домакинства на България - няма! Но ако футболният кошмар продължава, трибуните му често ще са празни както на снимката.


Тервел Илиев, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар