Зима

Зима
Пролет

1 септември 2023 г.

Най-безсмислените причини за раздяла

Любовните връзки не са приказен роман, в който можем да получим всичко онова, за което мечтаем... 

 

Любовните отношения не винаги вървят по мед и масло, а точно когато всичко изглежда някак прекрасно и подредено започват да се зараждат търкания и неразбирателства между двойките. 

Любовните връзки не са приказен роман, в който можем да получим всичко онова, за което мечтаем и истината е, че ако не се научим да даваме няма как да очакваме и обратна връзка.

Много сложна задача е да открием баланса и да живеем с любимия човек спокойно, въпреки трудностите, проблемите, грижите и всички препъникамъчета, които съдбата ни изпраща. Добрата връзка оцелява независимо през колко трудни изпитания е преминала и колко нестабилна на моменти е била. Тя просто се крепи на много по-силни чувства от приятелство и привързаност и те са - компромис, подкрепа и безкористна обич към другия.

Докато голям процент от двойките не успяват да съхранят отношенията си, поради наистина сериозни причини, които им пречат да намерят допирни точки и вътрешна хармония, други двойки от своя страна се разделят без да има сериозна причина за това.

Нека разгледаме кои са най-безсмислените и глупави причини, за да сложим край на една връзка.

Дребни спорове, които нямат значение за цялостната картина във връзката

Запомнете, че когато има огън има и жар, но пък става по-светло и топло тогава, когато двойката успее да разнищи проблемите и продължи още по-силна напред към следващите изпитания. Дребните спорове, освен че раждат истината, карат и партньорите да намерят някакъв вариант да изчистят недоразуменията и точно за тази цел, трябва да свалят картите на масата и да изкажат гласно своята позиция, без да отлагат и без да мълчат.

По-важното обаче е дали след това ще продължат по-силни и готови на компромис или просто ще зачеркнат бързо човека до себе си, защото не могат да намерят друг начин, чрез който да постигнат взаимен синхрон. Това е и най-безсмислената причината, поради която хората се разделят, защото всяка връзка върви в комплект с хубавите моменти, но и с трудностите, които обогатяват и подсилват отношенията между партньорите.

Чужди и ненужни съвети

Наистина огромен процент от двойките правят една ужасна грешка и тя е да се вслушват в непоискани съвети от приятели, роднини и близки, които не са запознати със същността на отношенията им с партньора, но въпреки това се опитват да им подливат вода. Хора всякакви - съвети безброй, но когато човек е избрал своя спътник в живота, никога не трябва да поставя чуждото мнение пред своето щастие, както и пред това на любимия човек.

Разпределяне на финансите

Когато двойката не може да намери начин да разпредели правилно финансите си започват да настъпват и скандали, които прерастват в постоянни упреци и ежедневни конфликти, което от своя страна изморява партньорите и ги кара да приключат с отношенията си. Най-простият начин, чрез който можем да излезем от морето сухи е, чрез общуване и някакво компромисно решение, което би удовлетворило и двете страни, като например изготвянето на семеен бюджет, обща каса с предварително обсъдени покупки и безброй други варианти, които биха ни помогнали да се справим с проблема.

Бягството не е решение, нито пък ни дава гаранция, че в следващата връзка няма да имаме подобни конфликти, затова просто трябва да седнем със своя партньор на масата и да обсъдим, как е по-добре за всички да разпределим своите средства и как всички ще се чувстват комфортно от изготвянето на график план или нещо подобно.

Избор на подходяща работа

Някой двойки се разделят като разкриват, че основната причина да го направят се крие във факта, че не одобряват какво работи техния партньор. И тук можем да кажем, че подкрепата е важна и стига да има любов всичко останало трябва да бъде на заден план. Когато партньорите държат един на друг, те ще се подкрепят относно избора на служебно място, учение и хобита. Компромисът е онова задвижващо колело, без което не може да оцелее и най-силната връзка!

Ние винаги можем да споделим на човека до нас, какво ни притеснява в неговото решение и кое, според нас би било по-добре за него, но той е този, който решава по кой път ще поеме. Част от партньорите се оплакват поради липса на време, което да прекарват със своя любим човек, което се дължи и на избора им на професия, която не им позволява да бъдат заедно по-често. Но, ако се замислим, не трябва ли да бъдем щастливи, когато и човекът до нас е удовлетворен от това, което прави, а в повечето случай хората нагърбили се с извънреден труд го правят, за да изградят по-добро бъдеще за любимите си същества.

Желание да промените партньора си

Една от основните грешки при повечето хора е, че се стремят да моделират робот, който да прави и казва, това, което те са преценили за правилно. Всеки човек има строго индивидуални нужди, чувства и емоции. Двойките разделили се поради факта, че партньорът им желае да ги промени и обсеби тотално признават, че са се чувствали постоянно контролирани и като една безгласна буква във връзката си. Тук решението е много просто и се състои в приемането на нашия любим, както с неговите качества, така и с недостатъците му.

Разбира се, когато съществуват причини да сме разтревожени за физическото му здраве бихме могли да предприемем мерки и да поговорим за някаква належаща промяна от негова страна, но когато става въпрос за характер, маниери, стил и начин на изразяване, не трябва да потъпкваме строгата му индивидуалност, а да го обичаме.

Когато човек започва да се вглежда в дребните и безсмислени камъчета, които превръща в причина за раздяла, той не осъзнава, че в света не съществува безгрешен и идеален човек, а щом сме решили да бъдем с някого и между нас има любов - всички малки недоразумения трябва да се стремим да превръщаме в големи усмивки и положителна енергия, която взаимно да си предаваме.

Други двойки споделят, че биха се разделили с постоянния си партньор, заради – хъркане, странен диалект, забравяне на важни дати, липса на чувство за хумор, мълчание, липса на готварски умения, желание да се развива в своята професия, интерес към учението и заглеждане по противоположния пол!


Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар