Зима

Зима
Пролет

13 септември 2023 г.

Трите капки на Киро

Единствено наранената лексика на Кирил Петков е в състояние да съвмести лъжата, ужаса, измамата, интригата и да ги поднесе като митична история за успех, гордост и политическа тактика 

 

Циклонът "Даниел" опустоши крайбрежията на Гърция, остави без ток островите, предизвика бедствена ситуация, а тези дни върлува край Либия и взима жертва след жертва...

Ние в България също не сме в безопасност. По телевизията върлува циклонът "Кирил Петков". Участието му в "Лице в лице" ще бъде запомнено с две неща:

1. Публичната екзекуция на българския език.

2. Танцуването на ча-ча-ча около истината за управлението и задкулисните механизми за неговото създаване.

Българският език на Кирил Петков е интелектуална катастрофа, сценка от лингвистичен апокалипсис. Само той е в състояние да направи "тънка превръзка" с идеята, че хвърля мост от тема към тема. Връзка е едно, превръзка - съвсем друго.

Рекламите за превръзки всяка вечер ни бомбардират от малкия екран. С крилца, без крилца, дневни, нощни, със суперсилата да абсорбират три капки. 

Кирил "Трите капки" Петков е в състояние напълно да абсорбира здравия разум, да се изгаври с познанията на всеки филолог и да създаде такъв постмодерен слог, че да предизвика зъбобол, стомашни спазми и червен вятър даже и у Георги Господинов - господаря на нищоказването в нашите литературни ловни полета.

Танцът на Кирил Петков около истината обаче е много по-опасният процес. Само за няколко дни очевидно от ПП са получили директни указания да заобикалят по всякакъв начин темата за срещата в Самоковския манастир. Така де - щом можеш да попиеш здравия разум, защо да не заличиш напълно и истината за това, което се е случило. Трите капки като политически механизъм за амнезия, като опит за пълна дискредитация на реалността. Размиването на истината като заличаване на мазните отпечатъци от сцената на убийството.

А истината е, че покупко-продажбата на избирателното им тяло се е състояла много преди  скандалния запис, още докато ходеха из сутрешните блокове и мелодраматично заявяваха, че ще пенсионират Бойко Борисов. 

Още докато се биеха в гърдите, че са Голямата Алтернатива, те вече са правели алъш-вериш със статуквото и са подготвяли пералнята за ГЕРБ, Делян Пеевски и виновното минало.

Наистина - как да разкажеш това на правилен български език. Единствено наранената лексика на Кирил Петков е в състояние да съвмести лъжата, ужаса, измамата, интригата и да ги поднесе като митична история за успех, гордост и политическа тактика.

Нека да направя една тънка превръзка, хохохо, точно така се изсмуква кислородът от едно общество.

Забий ритник в езика му, пусни огнепръскачи срещу историческата памет, а най-накрая закопай истината в среднощния гроб на психодясното съзнание и резултатът ще е това, което имаме днес...

Превръзка за мозъка. Новолуние в държавата. И в мрака шетат политическите мошеници и шмекери.

Поне езика ни да бяха оставили на мира.

Той с нищо не е заслужил такава съдба.

Кирил Петков

 

Александър Симов, "Дума"

Няма коментари:

Публикуване на коментар