Зима

Зима
Пролет

18 септември 2023 г.

Виктор Орбан: Сделката за украинското зърно е глобална измама. Излъгаха ни, а Африка не получи и един хляб

"В интереса с украинското зърно - няма европейски, няма румънски, полски, унгарски, словашки интереси, а има американски интерес." 

 

"Ние внесохме украинското зърно, когато ни убедиха от Брюксел да го пуснем по суша – Полша, Унгария, Словакия, България, Румъния, тези, които се явяваме съседи на Украйна. А за украинското зърно, което минаваше по море ни бе казано, че ще отиде в Африка, иначе там ще настане глад", припомни унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Epicenter.bg.

И продължи:

"Резултатът е, че ни излъгаха. Получава се, че изнасяме зърно от Украйна, но то не стига до Африка. А борсите тук, в Европа, имайки по-евтино от унгарското, румънското, полското зърно, не купуват нашето, а по-евтиното украинско. Бедните африкански деца не получиха от тази сделка нито един хляб. Така че, тук е налице мошеничество. Затова се борихме в Брюксел, украинското зърно да не остава тук при нас -  страните от Централна Европа. На нас ни се налага да водим ежедневни битки в Брюксел, защото Брюксел просто не стои на страната на държавите-членки и народите на Европа, а представлява съвсем други интереси. А в интереса с украинското зърно - няма европейски, няма румънски, полски, унгарски, словашки интереси, а има американски интерес."


Няма коментари:

Публикуване на коментар