Лято

Лято
Лято

28 ноември 2023 г.

Западът, колкото и да бе излъган от собствената си пропаганда, спря да се надява на чудо в Украйна

За екипа на Джо Байдън е неприемливо да признае, че Украйна, САЩ и НАТО, са загубили войната и затова ще търсят с всички способи преговори с Москва по болезнения въпрос 

 

Топ новината в либералните и евроатлантически медии е:  МВнР е дало разрешение за полет на специалния авиоотряд "Россия" през въздушното пространство на България на руска делегация, оглавявана от Сергей Лавров за участие в 30-ото заседание на ОССЕ в Скопие...

По-правилното формулиране на новината щеше да бъде: Държавният департамент на САЩ разреши на МВнР на България да наруши санкциите и да допусне полета на специалния авиоотряд "Россия" през въздушното пространство на България на руската делегация, оглавявана от Сергей Лавров за участие в 30-ото заседание на ОССЕ в Скопие.

Първият опит за "разпукване на леда" с Москва се случи на срещата на върха на АТИС в Сан Франциско, където руска делегация бе поканена официално от САЩ. Точно там Байдън нарече Си Дзинпин диктатор, три часа след като обяви "най-продуктивната" си среща на върха.

Разрешението "от България" може да се дължи само на непреодолимо възникналото желание на Вашингтон и ДП да си говорят с Москва. Това се случва след като в Лондон вече се запитаха: "Русия ще се съгласи ли на това сега?" и „Възниква въпросът: Защо руснаците да сядат на масата за преговори, когато напредват в ключови стратегически области?" Очевидно Западът, колкото и да бе излъган от собствената си пропаганда, спря да се надява на чудо в Украйна.

Както вече знаем от NBC, Bild и другите американски и европейски официози и американски и европейски държавници вече обсъждат с Киев възможните последици от преговори с Русия, включително общите очертания на това, от което Украйна  трябва да се откаже, за да постигне някакво споразумение. 

За екипа на Джо Байдън е неприемливо да признае, че Украйна, САЩ и НАТО, са загубили войната и затова ще търсят с всички способи преговори с Москва по болезнения въпрос, особено след провала с Мистър Си.

Не можем да забравяме: 72% от американците подкрепят прекратяване на огъня в конфликта в Украйна, само 9% са против, според проучване на Economist/YouGov за периода 18-20 ноември.

И тук мнението на Европа и България е без значение.

Обаче и най-малкото разведряване и снемане на санкциите ще помогне на Европа, защото "чуждите агенти" на Урсула фон дер Пфайзер наложиха 11 вълни от санкции и готвят 12-та, които тотално разсипаха всички европейски държави, направиха ЕС неконкурентен, докараха рецесията и доведоха до небивало обедняване на българите и европейците.


Йордан Халачев

Няма коментари:

Публикуване на коментар