Зима

Зима
Баба Марта

28 ноември 2023 г.

Ами, възпитателно е, възпитателно е, ДЖУРналя!

Някой ден трябва да влязат и в телевизиите и да седнат на местата ви, че да чуем автентичност, вместо зомбирано бляботене!

 

 

Сутрин рано по телевизиите се случва традиционно едно и също. Нищи се онова, което във вчерашния ден са зърнали във Фейсбук и в Интернет, и го… „доразвиват“, така да се каже.

След като вчера двамата мъже от силистренско село нахлуха в Енерго про, след 36 часа без ток, и масово и безапелационно бяха подкрепени в социалните мрежи, телевизиите – и Нова тв, и бтв, направиха разговор в ефир с тях.

Хубаво.

И по двете телевизии мъжете ясно, категорично и без никакви словесни финтифлюшки декларираха, че така трябва да се прави в тази наша „държава“, за да се случват нещата. Впрочем, и в социалните мрежи и интернет, огромното мнозинство от хора възторжено подкрепяха и поздравяваха мъжете за поведението им. Клипът е гледан от близо 4 милиона българи.

Ама в бтв, където една цънцарка се чекне и си мисли, че така изглежда много умна и един водещ, който мига дълбокомислено, въобразявайки си, че така е твърде възпитателен, питат: „Казвате, че имате деца, как мислите това, което направихте възпитателно ли е за децата?“

И това на фона на заявеното от мъжете в ефир, че хората в социалните мрежи ги подкрепят и ще застанат зад тях ако прокуратурата ги нагази.

Ами, възпитателно е, възпитателно е, ДЖУРналя!

Възпитателно е да покажеш на децата си, че си търсиш правата и не си безпросветна рая, когато те управляват просто идиоти, крадци, лапачи и измамници, и когато цялата медийна така наречена среда им приглася!

Възпитателно е да казваш нещата такива каквито са, а не да лъжеш, да манипулираш и да си безропотен слуга, без да смееш да гъкнеш и да изразиш позиция!

Възпитателно е, защото вместо да задълбочи разговора, когато мъжете декларират позиция, че в тази държава явно така трябва да се случват нещата, за да се промени нещо, чекнещата се цънцарка се хили неадекватно и измества разговора абсолютно манипулативно, но полит.коректно, така: „Само не разбрах станаха ли ви сандвичите…“.

Някой ден трябва да влязат и в телевизиите и да седнат на местата ви, че да чуем автентичност, вместо зомбирано бляботене!Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар