Зима

Зима
Пролет

26 ноември 2023 г.

Десет черти от характера, които бързо трябва да изкореним, ако искаме да бъдем щастливи

Мислим си, че сме безсмъртни и че разполагаме с цялото време на света! 

 

Човек е това, което мисли и в което вярва, а когато неговите убеждения нямат общо с реалността или пък мислите му са насочени в грешна посока - в живота му като лавина започват да се изпитват редица неприятни събития, имащи за цел да му подскажат да промени нещо в себе си.

Разберете кои нагласи пречат на развитието ни и напълно объркват живота ни.

1. Поставяме чуждото мнение на пиедестал, преди самите ние да сме обмислили реално какво се случва.

2. Отлагаме намирането на решения във времето и по този начин създаваме още по-големи проблеми в живота си, които напълно променят бъдещето ни.

3. Пасивни и мързеливи сме в своята работа и вместо да се стараем да учим нови неща, ние очакваме едно голямо богатство да падне върху главата ни, без преди това за него да сме положили някакви усилия!

4. Мислим си, че сме безсмъртни и че разполагаме с цялото време на света!

5. Копираме чуждо поведение, а най-лошото е когато сме избрали неправилен идол, на който да подражаваме и вместо да се обогатяваме, всъщност по този начин губим енергията си.

6. Живеем с обида и огорчение от начина, по който хората са постъпвали към нас, вместо да простим и да продължим напред с чиста съвест и душа. Обвиняваме другите за това, че се чувстваме нещастни, вместо да променим това, като изчистим вредните си мисли и ги заменим с красиви мечти.

7. Вярваме повече на хората относно това какви сме, вместо да погледнем в душата си и да живеем по начина, по който желаем, като спрем да се съобразяваме с това ''какво ще кажат другите''!

8. Позволяваме на страховете ни да диктуват правилата в живота ни и в крайна сметка ставаме затворници на своите ограничения и комплекси!

9. Трудно се доверяваме и допускаме хората до себе си, защото стотици пъти сме били наранявани, но ако не се отървем от тези душевни травми, ние няма как отново да изпитаме истинско щастие.

10. Въобразяваме си, че има по-силно чувство от любовта, чрез което да получим вътрешно удовлетворение и спокойствие, но истината е, че любовта към нашите родители, деца, семейство и любими хора е не само чувство, но най-голямата свръх висша сила, която ни помага да преборим и най-страшните врагове в живота си!


 Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар