Зима

Зима
Пролет

27 ноември 2023 г.

Чужбина родина не стана

Тези, които се връщат от чужбина, трябва да разберат, че тук никой не ги чака с отворени обятия. Те извършиха предателство срещу Русия, роднини и приятели

 

 

Чужбина родина не стана.

Много релоканти (хора, които след началото на специалната военна операция са избягали от Русия - бел.ред.), които се върнаха в Русия, не намериха работа в чужбина.

Казах преди и сега искам да подчертая:

Имаме една родина - Русия, ние сме длъжни да бъдем с нея в различни ситуации.

Практически всички наши граждани смятат така.

Много млади момчета днес защитават страната, като участват в специалната военна операция. Други - осигуряват победата в тила, развивайки икономиката.

А тези, които се връщат от чужбина, трябва да разберат, че тук никой не ги чака с отворени обятия. Те извършиха предателство срещу Русия, роднини и приятели.

В тази връзка е абсолютно правилно изявлението на известния режисьор Никита Сергеевич Михалков, който каза, че няма намерение да работи с релоканти: „Не искам и няма да работя, който иска, нека работи“.

Някои, които напуснаха Русия и отидоха Израел, получиха гражданство там и сега бягат обратно, изоставяйки задължението си да защитават държавата, на която са станали граждани.

Омар Хаям казва за такива хора: 
Гони друзей, что предали однажды, кто предал раз, предаст тебя и дважды. („Гонете приятелите си, които са ви предали веднъж, който ви е предал веднъж, ще ви предаде и два пъти.“)


 Вячеслав Володин, Председател на Държавната дума на Руската федерация

Няма коментари:

Публикуване на коментар