Зима

Зима
Пролет

21 декември 2023 г.

Защо трябва бързо да си тръгнем от една връзка, ако се чувстваме нещастни

Не губете времето си във връзки с хора, които не ви оценяват нито вас, нито обичта и времето, които сте вложили в тях 

 

Няма ли да бъде по-добре в края на житейското ви пътуване вместо да броите своите грешки, провали и вредни връзки, да се насладите на всички онези мигове, които са карали душата ви да прелита през вечността и да попива щастие, любов и красота!

Не е трудно човек да разбере кога нещата вървят директно към провал, идващ да ни напомни, че не винаги в този живот човек може да получава желаното и че понякога трябва да пуснем човека до себе си, за да освободим място за следващия, който би могъл да бъде много по-стойностен, добър и почтен към нас. Понякога наистина е по-добре да спрем, да помислим, да претеглим позитивите на връзката си и да вземем едно крайно, но пък добро за самите нас решение, вместо да се самозаблуждаваме, че нещата след пет или десет години биха могли да изглеждат по коренно различен начин. 

Обикновено хората се самозалъгват и обичат да вярват в положителната промяна, но честно да си признаем, ако в период от три години нищо не помръдва към по-добро, а нещата се движат единствено към конфликти и напрежение, то няма как да стане чудо и да преобрази нито човека до нас, нито пък връзката ни. Повечето хора обличат връзката си в мечти за бъдещето и силно искат да повярват в илюзията, че са щастливи. Но тук идва и голямото, ''но'', което ни напомня, че от време на време трябва да претегляме негативите и позитивите, след което реално да преценим кое е най-добро за нас, вместо да живеем в постоянно съмнение, болка, обида, гняв, страх и отчаяние.

Животът е само един и така кратък, че не можем да губим ценното си време във връзки, които нямат бъдеще, които ни натоварват, изцеждат емоционално, духовно, дори физически. Връзки, които са токсични и вместо да дават, отнемат от нас – време, сили, енергия, дори всичките ни емоции, като бързо ни превръщат в самотни, нещастни, безчувствени създания, които просто съществуват без да изпитват и капка щастие от това, което се случва в живота им. 

Красотата в живота се състои в чистите и красиви отношения между хората, в които не присъстват интриги, болка, гняв, омраза и постоянни сблъсъци. В тези връзки, в които господства уважение, мир и синхрон и всичко е добре балансирано и подредено - двойката се движи като по бели и пухкави облаци. На моменти, разбира се, би могло да присъстват и спадове, после заместени от възходи или пък дребни спорове, след което нужни компромиси облечени в любов, внимание, грижа и подкрепа, защото обичта, която съхранява тази специална двойка, успява да ги обедини в най-тежките моменти от живота им.

Е, ако не успяхте да разпознаете връзката си в последното изречение, може би е време да помислите над това, как губите своето скъпоценно време и дали не го подарявате на човек, който не заслужава вашата подкрепа, всеотдайност, грижа и любов. Човек, който не е подготвен за всички тези красиви емоции и който просто се опитва да изцеди цялата ви енергия, вместо да ви накара да се почувствате живи и безкрайно щастливи от тези отношения. 

Никой не ви казва, че нещата между вас и половинка ви, винаги трябва да бъдат розови, безпроблемни и спокойни, но е напълно задължително, те да не внасят тъга и болка в живота ви, а да ви зареждат със сили да покорявате върхове и да се наслаждавате на всеки вълшебен миг от живота си.

Ако връзката ви отнема повече отколкото дава, означава, че тя е паразитна и че нещата не само, че няма да се променят, но и с времето ще се почувствате все по-празни, самотни и огорчени. 

Не губете времето си във връзки с хора, които не ви оценяват нито вас, нито обичта и времето, които сте вложили в тях.

Животът е наистина само един миг от вечността, затова не го губете с хора, които ви карат да се чувствате нещастни. Останете верни на себе си и никога не спирайте да търсите своето щастие, защото със сигурност, когато затворите една врата в живота си, задължително ще се отвори нова, много по-щедра и носеща душевна топлина и хармония към вас.  

Не губете времето си безцелно във връзки, които постоянно се опитват да отнемат частица от вас и помнете, че за да бъдете щастливи, трябва да запазите душата си цяла, защото точно в момента, когато най-малко очаквате, в живота ви ще се появи точният човек, който ще ви зареди с енергия и ще ви покаже колко красива и възвишена е споделената любов!


 Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар