Зима

Зима
Пролет

21 януари 2024 г.

25 убити при укронацистки удар срещу пазар в Донецк, от тях две деца

Разположен на 20 км от фронтовата линия, Донецк попадна под контрола на проруските части през 2014 г. и оттогава редовно е бомбардиран от армията на украинската хунта 

 


Броят на убитите граждани при нищо необоснования обстрел на пазара в Донецк от укронацистките сили достигна 25. 

Най-малко 20 души са ранени, съобщи в канала си в Telegram ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин, предаде ТАСС. 

"Пазарът беше атакуван в неделя, когато беше най-многолюдно", заяви Пушилин.

"Към момента е потвърдена информацията за 25 загинали. Поне още 20 души са ранени, от които две деца са в средно тежко състояние. На всички ранени се оказва необходимата медицинска помощ. Сред тях има и тежко ранени, много от тях имат проникващи рани в областта на жизненоважни органи, травматична ампутация на крайници" - се посочва още в съобщението.

От следствения отдел на Следствения комитет на Русия за Донецката народна република съобщиха, че сред загиналите има две деца.

Засега екипи на бърза помощ продължават да прибират ранените от мястото на обстрела, съобщи кореспондент на ТАСС.

Разположен на около 20 километра от фронтовата линия, град Донецк попадна под контрола на проруските части през 2014 г. и оттогава редовно е бомбардиран от армията на украинската хунта. В новогодишната нощ четирима души бяха убити в Донецк, а 13 други ранени, включително журналисти.

Мъж е прегърнал тялото на жена си, убита при украинските удари на пазара в Донецк, неделя, 21 януари

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар