Зима

Зима
Пролет

21 януари 2024 г.

Клюките отнемат частица от сърцето ни и променят съдбата ни

Клюката в действителност е подменена, украсена и невярна истина, която нагледно показва с какви ценности са хората, които често си служат с нея

 

 

''Без значение колко заети са хората, те винаги намират време за сплетни и наблюдение на другите!'' – Артър Хейли

Клюката съществува може би откакто свят светува и е създадена с цел да удовлетвори до някаква степен част от човешките потребности особено тези, които изискват някаква мисловна храна, над която да размишляваме без значение, дали тя е свързана с чужди животи или пък обхваща пикантни лични тайни на другите.

Обикновено в по-малките населени места клюката бива разпространена много по-бързо, тъй като там хората се познават добре и са насочили цялото си внимание върху това да проследяват като на филм чуждите животи. 

Клюкарстването винаги е породено от някаква силна нужда да разберем, че нашият живот съвсем не е толкова лош, както този на колегите, съседите или пък приятелите ни, а грозните истини, преминали през призмата на няколко хранещи се с клюки хора, се превръщат във всеобща болест поразяваща всички, които нямат доблест да излязат с лицето си напред и да споделят това, което мислят в действителност. 

Съществуват злонамерени клюки и описателни без влагане на емоции, като първите са станали виновници за много разпаднали се семейства, разводи, конфликти, раздори и битови противоречия. Сами разбирате, колко ненужни са всъщност те и как отклоняват вниманието ни от това да подредим собствения си живот и да живеем щастливо.

Клюките могат да бъдат възпроизведени, както от мъжете, така и от жените, но едно е сигурно и то е, че хубава клюка няма, както и такава, която да носи някаква специална положителна енергия към нас. Ровенето в чуждите животи не носи нищо добро на тези, които са решили да живеят по този начин, хранейки се от чуждата мъка и болка. Тези хора никога няма да получат душевно равновесие, нито пък ще разберат по-висшия смисъл на собственото си съществуване, защото са се вкопчили в нещо чуждо. 

Клюката в действителност е подменена, украсена и невярна истина, която нагледно показва с какви ценности са хората, които често си служат с нея и я използват, за да разнообразят малко скучното си ежедневие.

''Ако някой говори пренебрежително за друг човек, който е постигнал успех в една или друга област, ако чуете някой да клюкарства за колегите си или виждате някой, който е постигнал успех по телевизията - кажете нещо положително. Нещо вдъхновяващо – както за вас, така и за тези, които ви слушат!'' – Ерик Бертран Ларсен

Огромен процент от хората всъщност я използват в моментите, в които не могат да вникнат в дадено събитие и да разберат какво се случва, тогава изказват своето негативно мнение за това, което виждат, което пък от своя страна директно се отразява и на слушателите около тях. И така, една клюка може да придобие страшна сила и да се превърне в сериозно оръжие, унищожаващо нечии съдби.

Клюката оставя отпечатък и върху нас, дори и несъзнателно тя се загнездява в ума ни и прави дребни дупки в сърцето ни. В момента, в който изричаме някаква недостоверна истина тя директно оставя своя отпечатък и върху нашия живот. Може би се питате как живеят тези хора, които хранейки се с клюки и интриги разнообразяват деня си и дълбаят надълбоко в хорското нещастие и рани. Едно ще ви кажем: тези хора никога не могат да се докоснат до щастието, защото душата им е опетнена, а в сърцето вместо да трупат любов, те носят едно вечно недоволство, подтикващо ги да се бъркат в чужди животи, което от своя страна бързо променя хода на събитията в техния собствен живот и ги въвлича в една спирала на невежеството и бездушието.

''Винаги когато говорите срещу друг човек от любов към клюките или по силата на навика, не забравяйте, че вашият Небесен Отец ще бъде съден по същия начин. Каквото раздадеш същото ще привлечеш. Ако търгувате със слабостите на другите божественият закон по мистериозен начин ще доведе до публичност на вашите собствени вътрешни грешки!'' – Парамаханса Йогананда


Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар