Зима

Зима
Пролет

20 януари 2024 г.

Те искат да ни отнемат и свободата на словото!

Дошло е време  да се забрави за понятието „свобода на словото“ и да се толерира разпространението на коментари и анализи, които властите смятат за „истински“ и „единствено правилни“ 

 

Властите ни съобщиха, че при посещението си в САЩ министърът на отбраната Тодор Тагарев, е обсъдил с американските си наставници съдбоносни за страната ни въпроси. 

На първо място сред тях е разширяването на американското военно присъствие в България – независимо от това, че и в момента у нас има немалко американски военнослужещи. „Дискутирахме за многонационалната бойна група, която е на наша територия, в каква степен сме готови да осигурим съюзниците, които вече се намират на наша територия“, разказва  военният ни министър.  В САЩ той вероятно е разговарял и за бронетранспортьорите „Страйкър“ – сделката, която поне за мен се очертава да е един от върховете на корупцията у нас за последните три десетилетия.

В срещите си с различни представители на американски „елити“, всички до един заклети русофоби,  бившият съветски възпитаник, а сега върл евроатлантик Тагарев, е намерил време да поговори и по любимата си тема – борбата с „руската дезинформация“. Както и за необходимостта веднъж завинаги да се  унищожи обичта към Русия в болшинството българи. 

„Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва „да се проследяват“, за да се противодейства на промъкващата се в тях руска пропаганда. А преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало“, е категоричен Тагарев.

Очевидно военният ни министър е голям фен на Джордж Оруел и на девиза от неговата книга „1984“: „Който контролира миналото, контролира бъдещето. Който контролира настоящето, контролира миналото.“ Ето защо Тагарев е поел твърд ангажимент да прочисти учебниците на децата и внуците ни от всичко онова, което може да породи у тях  „признателност към ролята на  Русия в нашето минало“.

По всичко личи, че кампанията за ликвидиране на съветските паметници ще е нежен ход в сравнение с това, което ни подготвят „елитите“ на антибългарските партийки „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ-СДС. За тях борбата с „руската дезинформация“ се превръща в първостепенна задача, която измества на заден план всичко останало – срива на икономиката, растящата инфлация, процеса на стремително обедняване на милиони българи и т.н.

Тук родните управници стриктно изпълняват заповедите на своите господари от САЩ и Евросъюза. На онези, които вече доведоха Европа до реална катастрофа и направиха нещастни милиони европейци благодарение на „адските“ си антируски санкции. И които обявиха опосредствена (прокси) война на Русия на украинска територия и така обрекоха  стотици хиляди украинци на смърт, а милиони други превърнаха в бежанци.

За обезумелите  западни и родни управници днес няма по-важна задача от борбата с „руската дезинформация“.  Това личи и от факта, че за първи път през последните над две десетилетия тя се превърна във водеща тема за обсъждане на Световният икономически форум (СИФ), състоял се в Давос между 15 и 19 януари т.г. В него ентусиазирано участваха и премиерът Николай Денков и вицеприемерът Мария Габриел.

В Давос СИФ – организация, зад която стоят олигарси, глобалисти, соросоиди, либерали, евроатлантици и яростни защитници на ЛГБТ+ „ценности“, представи доклад за главните глобални предизвикателства за следващите две години – т.н. изследване за глобалното възприемане на рисковете (GRPS ). То се провежда вече над 20 години сред близо 1500 експерта от академични среди, бизнеса, политиката и неправителствени организации. И за първи път точно  дезинформацията се оказа най-голямата заплаха за света – тя зае челното място в списъка на десетте главни глобални риска. Според доклада на  СИФ, тя способства за ръста на недоверието към правителства и медии, което „може да доведе до засилване на поляризацията вътре в обществата и провокиране на гражданска конфронтация“, до хаос и глобална криза. Ето защо е необходимо да се води битка с нея посредством въвеждане на още по-сурова цензура, агресивна пропаганда и много по-строг контрол над свободното разпространение на информация. Дошло е време  да се забрави за понятието „свобода на словото“ и да се толерира единствено разпространението на съобщения, коментари и анализи, които властите смятат за „истински“ и „единствено правилни“.

А това си е направо сбъдната мечта за западни и родни управници! Та нали, когато се разгърне пълноценно „борбата с дезинформацията“, вече ще е невъзможно в публичното пространство да се появява информация, разкриваща корупционната същност на управляващите „елити“. Като тази за имотния скандал около Асен Василев и Даниел Лорер у нас например. И няма да има въпроси подобни на този: защо в сравнение със стремително забогатяващите за държавна сметка родни партийни и правителствени „елити“ и обслужващи ги интелектуалци, обикновените хора в България са най-неудовлетворени от живота си в целия Евросъюз.

Абсурдът на всичко това е, че най-големите дезинформатори на планетата ни, събрани в Давос – „елитите“ на Запада и у нас, обявяват война на дезинформацията. Точно както е в приказката „крадецът вика: „дръжте крадеца!“ С огромен мерак те създават на контролираните от тях територии един „оруелувски свят“, в който плащат за оръжия от фондове за мир и контролират медиите чрез „Акт за свобода на медиите“. Така един от много малкото почтени, мъдри и отговорни лидери в Евросъюза – Виктор Орбан, описа водещата тенденция в тази общност.

А за да има повече доверчиви глупаци, покорно приемащи словата на властимащите и цензурираните от тях медии за единствено възможна истина,  сега се извършва истински погром и в българското образование – средно и висше. Ревизират се учебни програми, пренаписват се учебници, оказва се натиск върху всеки преподавател, който си позволи да има различно от „правилното“ мислене.

На форума в Давос президентът на Швейцария Виола Амхерд напомни на участващите в него олигарси и политически лидери, че заради растящото социално неравенство, все по-голямо е недоверието към тях. Докато елитите „се перчат в качеството на особена класа, а много семейства едва оцеляват, то недоверието ще расте“, заяви Виола. Според нея е все по-голяма вероятността инициативите на международни общности и правителства да престанат да бъдат чувани и разбирани.

Вероятно заради тази опасност бе избран и тазгодишният девиз на срещата в Давос – „Възстановяване на доверието“. Но това е мисия наистина неизпълнима, защото точно заради невероятната некомпетентност и алчност на западни и родни „елити“, социалното неравенство в света бележи шеметни върхове. Доверието е немислимо да се появи, докато напълно неадекватни мерзавци на власт съсипват с политиките си  съдбата на милиони обикновени хора на Запад и у нас.

И това се вижда от растящите граждански протести в Германия например. Една доскоро подредена държава, която  идиотската политика и най-вече антируските санкции на тамошните управници днес буквално  я разгромяват.  Признават го вече дори и самите немски „вождове“. Като министъра на икономиката Роберт Хабек, който пред парламента на страната призна: Германия се намира наистина в извънредно сложна ситуация заради липсата на евтин руски газ! „Това ни даваше в миналото конкурентно преимущество, беше много изгодно за нас“, каза Хабек.

Срещата в Давос се оказа пълен провал. Както саркастично, но много точно написа Financial Times нейното главно достижение е колективната снимка на участниците във форума.

Но благодарение на СИФ в Давос поне знаем, какво ни предстои в близките месеци и години – увеличаваща се с всеки нов ден „борба с дезинформацията“. Така тарикатите в коридорите на властта на Запад и у нас  се надяват ненавистта на обикновените хора към тях да намалее и те дори да започнат да ги уважават. Очертава се жестока битка за нашите мозъци, която ще я водят депутати, политици, министри, висши и нисши бюрократи. И огромна тълпа от евроатлантици, глобалисти, соросоиди, трансджендъри, университетски преподаватели, организирани и насочвани от безброй правителствени и неправителствени организации. А за да ги мотивират още по-усърдно и ентусиазирано да промиват мозъците ни, властите особено щедро ще им плащат – за тази цел вече са отделени милиони.

Абсурдът на цялата тази ситуация е, че и това ще са прахосани на вятъра огромни ресурси. „Борбата с дезинформацията“ ще направи нас, обикновените хора, още по-бедни, а управниците още по-богати. И пропастта между нас и тях ще става още по-дълбока.

Всичко това неминуемо ще се случи, ако невежите, инфантилни, безотговорни, високомерни и невероятно алчни и корумпирани мошеници, продължават да са на власт на Запад и у нас. Просто защото тяхната единствена цел не е да работят в името на националните интереси на своите държави.

Тя е да плячкосват тяхното богатство.

 

 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар