Зима

Зима
Пролет

19 февруари 2024 г.

Ето коя е медията получила 145 милиона долара от правителството на САЩ

Свободна ли е журналистиката, която ни се представя от въпросната медия или е контролирана от САЩ?



 

145 милиона долара! 

Тази колосална сума е декларирала пред Министерството на културата „Радио Свободна Европа-КЛОН“. Едва ли в България има друга медия, която може да се похвали с подобно финансиране.

В декларацията, която е подадена през 2023 г., ясно е посочено, че финансирането е извършено от правителството на САЩ чрез USAGM.

USAGM е Американската агенция за глобални медии, известна до 2018 г. като Управителния съвет на радиоразпръскването. Тя е агенция на правителството на Съединените щати, която излъчва новини и информация. Интересно, какви точно новини и контролирана информация излъчва правителството на САЩ в България.

USAGM контролира Voice of America  и Office of Cuba Broadcasting. Както и държавно финансираните - Radio Free Europe/Radio Liberty, Radio Free Asia, Middle East Broadcasting Networks и Open Technology Fund.

С какво ли е интересна България, че да се финансира медия от американците, която да облъчва населението с контролирана информация от САЩ? Дали някоя от българските служби, а и самото правителство на България ще реагира по някакъв начин?

Представяте ли си какво би се случило, ако някоя българска медия получи финансиране от 145 милиона долара от Русия?

Свободна ли е журналистиката, която ни се представя от въпросната медия или е контролирана от САЩ?

Все въпроси, които би трябвало да си зададе всеки нормален журналист. Интересно е и поведението на СБЖ, който би трябвало да реагира и да зададе тези въпроси. Изградила ли е САЩ държава в държавата на българска територия?

Ще има ли кой да зададе тези въпроси, освен нас?

Силно се съмняваме, но сме длъжни да го направим, въпреки репресиите, които могат да се стоварят върху нас.


 Mediamall.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар