Зима

Зима
Пролет

19 февруари 2024 г.

Ако знаете, как живеят те, ще намразите управниците си!

"Москва – най-големият град в Европа е чист, безопасен и много красив. Неговата архитектура, храна, сфера на услугите са много по-добри, от който и да е американски град!" 

 

Тъкър Карлсън – един от най-добрите журналисти в света, взе интервю от Владимир Путин. То продължи 2 часа и 7 минути, като руският президент отговори на над 60 въпроса на журналиста. Интервюто бе излъчено в нощта на 9 февруари т.г.

Обезумели от ненавистта си към Русия родни и западни „елити“ направиха всичко по силите си, за да дискредитират знаменития американски журналист и да накарат хората да не видят и чуят това интервю. Но се случи това, за което навремето бе писал нашият Иван Вазов: „Не се гаси туй, що не гасне“. Стотици милиони хора на Запад и у нас, на които им е втръснало ужасяващото по мащабите си промиване на мозъците им, видяха интервюто. Още в първото денонощие след появата  му в мрежата Х (бившия Twitter), то събра над 150 милиона преглеждания, около 270 хиляди души го споделиха, а 860 хиляди души го харесаха. В Youtube-канала на Тъкър го видяха около 8.5 милиона души. 

Няколко дни по-късно интервюто вече бе гледано от над 200 милиона души в Х, харесано от над един милион, споделено от над 308 хиляди. В YouTube го бяха видяли над 17 милиона души. По данни на Маргарита Симонян – главен редактор на медиагрупата „Россия сегодня“ и телеканала RT, интервюто, ако се отчетат излъчванията му на всички езици и по различни средства, е събрало аудитория от над един милиард души в света! Това е най-успешното интервю в историята на журналистиката, подчертава Симонян.

За радост на милиони по света и у нас при посещението си в Москва Тъкър не се ограничи само с интервюто с Владимир Путин. Той засне и качи в Х поредица от кратки филми за живота на обикновените хора в руската столица. Тъкър показа  онова, което истеричната официална западна и родна пропаганда се опитва да скрие от нас: как живеят обикновените руснаци. При това поставени в условията на реална опосредствена (прокси) война, обявена им от САЩ, НАТО и Евросъюза на украинска територия с украинско „пушечно месо“. И в която – за огромно наше съжаление, най-активно се изявява – благодарение на американските марионетки на власт у нас и България.

Самият Тъкър признава, че един от главните въпроси, който е вълнувал екипа му (в него са включени продуцентите му Джъстин Уелс и Бено Кас и оператора Кайл Ротенберг)  при пристигането им в Москва е, какъв ефект има от западните санкции срещу Русия. Върху огромната част от Русия хората  живеят без западно влияние, но в Москва – град с над 13 милиона жители, нещата са по-различни, изтъква Тъкър. Това е и руският център на западната пазарна култура, на който бе сложен край през 2022 г.

Тъкър не скрива, че е шокиран от всичко това, което е видял в руската столица по време на своите разходки из нея. И в това се уверява всеки, който види неговите клипове. Ето той влиза в заведение от веригата „Вкусно. И точка“ –  аналог на „Макдоналдс“. Купува си два чийзбургера, голяма кола, картофки, шоколадов кекс. И казва: „Сибиряките (за него всички руснаци са „сибиряки“ – б.м.)  са направили чийзбургер. Какъв ли е той на вкус? О, великолепно!“ При това – за разлика от Америка, в него няма отровни генно модифицирани организми (ТМО). А завършва сюжета  с думите: „Не казвам, че едното е по-добро от другото. Аз просто ви показвам, как живеят те под санкции.“ Той ни припомня заканата на Тони Блинкен (държавният секретар на САЩ): да  видим как ще живеят руснаците, когато „ги изхвърлим от цивилизования свят“. Тъкър заключава кратко: „No bad!“ (Не е зле!)

Тъкър разказва, че с екипа си са имали намерение да посетят и руския аналог на Starbucks – Stars. Но са се отказали, защото са категорично убедени: руският  вариант на американската марка е несъмнено много по-добър от нея!

На американците им казват, че санкциите срещу Русия са имали опустошителен ефект върху нейната икономика и живота на хората. За да провери това наистина ли е така екипът на Тъкър посещава и обикновен супермаркет в Москва.  В магазина има всичко, независимо от санкциите – Mars, Twix, Snickers, Milky Way, Bounty, Gillette, Halls, Ментос… Купуват продукти за една седмица за четиричленно семейство, както пазаруват обикновените американци – мляко, хляб, брашно, сирене, кетчуп, вино, плодове и др. Плащат 400 долара общо.

Тъкър е изумен: та в Америка за всичко това трябва да даде четири пъти повече долари! „Почувствах законно възмущение. В този момент започваш да осъзнаваш, че може би идеологията няма толкова голямо значение. Корупцията! Взимате стандарта на живот на хората, съсипвате го с мръсни сделки, престъпност и инфлация, така че те да не могат да купуват продуктите, които  искат.“ 

И той прави най-важният извод: „Посещението на руски супермаркет за хранителни стоки в „самото сърце на злото“, възможността да видиш какви са  цените тук и как живеят хората, ви радикализира спрямо нашите лидери. Точно това почувствах – радикализация“. И добавя: „ние нищо не измисляме“ – просто такава е реалността.

За да разбере по-добре как живеят обикновените руснаци, екипът на Тъкър снима и в руска метростанция. Избира построената преди седем десетилетия „Киевская“, защото тя е разположена до голяма жп гара и я ползват милиони хора всеки ден.

Ето какви са впечатленията на Тъкър: „Ние влязохме вътре, за да погледнем. И това, което видяхме нас ни шокира.  Ние не агитираме нито за Сталин, нито за Путин – те могат да не ви харесват. Но това не отменя истината: не видяхме нито графити, нито мръсотия, нито смрад. Няма скитници, наркомани, насилници, които желаят да ви бутнат на релсите и да ви убият. Няма! Идеална чистота и ред!… Как е възможно в Русия – тази „бензиностанция с ядрено оръжие“, както ни я описват, да има станция на метрото, което всеки ден ползват обикновени хора, за да се доберат до дома или работата и тя да е несравнимо по-приятна от всичко това, което имаме в Америка?… Вижте сами как изглежда метростанцията „Киевская“ в Москва сега, през февруари 2024 г., в разгара на войната. Вижте я“, казва Тъкър.

За сравнение той е включил в този филм и кадри от метрото в Ню Йорк – мръсно, пълно с плъхове, наркомани, просяци, бездомни…  И изключително опасно за всеки, който се осмели да влезе в него.

По-късно, след завръщането си от Москва Тъкър даде интервю на Световния правителствен самит в Дубай. Той сподели, че най-много в Русия го е впечатлил не контраста между „невменямемия“, некомпетентен Джо Байдън и способния Путин. Той е бил шокиран от обикновения живот в Москва – най-големия град в Европа, в който никога преди това не е бил. Той е чист, безопасен и много красив. Неговата архитектура, храна, сфера на услугите са много по-добри, от който и да е американски град!  Мръсотията, престъпността, наркоманията, инфлацията – всичко това го има  не само в американските градове, но в Париж, в Лондон… Английски момичета просят по тротоарите, за да си купят наркотик! Същото го правят и моите съотечественици и това е осъзнатия избор на управляващите елити. Когато не можеш да използваш метрото, както правят много в Ню Йорк защото е много опасно, то започваш да се питаш, в какво е смисъла на лидерството, пита Тъкър.

Вероятно ще се намерят читатели, които да отбележат, че Москва не е Русия и в провинцията едва ли живеят така, както в руската столица. Опровергава ги японската балерина Марина Сибаяма например. Според нея животът е добър не само за жителите на Москва, а и за населението в цяла Русия. На своя YouTube-канал тя разказа и показа цените в продуктовите магазини на Оренбург, в който тя е гастролирала. Градът се намира в Южен Урал, на разстояние 1 475 км от Москва. Момичето доказва, че магазините в него са богато заредени точно така, както и в Москва, има предостатъчно плодове и зеленчуци. При това цените в провинцията дори са много по-ниски, не само в сравнение с Япония, но и с тези в Москва.

Нейното мнение споделя и Скот Ритър, бивш офицер от американското разузнаване, който е служил и в СССР като инспектор по прилагането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF). Наскоро той посети различни райони на Русия, бе дори и в Чечня. Ето как той коментира срещащи се ехидни забележки под филмите на Тъкър за Москва, че това не е Русия: „Пълни глупости! Пътувал съм из цяла Русия. Модерна, чиста и развиваща се страна. Всичко е страхотно в Русия, а тя става още по-голяма. И най-важното: руснаците не ги интересува какво мислите. Те просто харесват да бъдеш руснак в Русия“.

Тъкър ни разкрива една от причините за нашата невероятна бедност: управляват ни свръх корумпирани, невежи, самовлюбени негодяи! По данни на западни изследователи всяка година в най-бедната държава на Евросъюза – България, истинските нейни собственици – родни и чужди олигарси и обслужващите ги депутати, политици, министри, висши бюрократи и др., прибират в джобовете си 11 милиарда евро!

Но лично аз не вярвам това да е точната цифра. Ако съдим по скоростта, с която ние – обикновените хора, обедняваме,  то реалната сума на грабежа ни  най-вероятно е много, много по-голяма...

 

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар