Лято

Лято
Лято

26 февруари 2024 г.

За кого е изгодна смъртта на Навални

Юлия Навалная на снимката по никакъв начин не прилича на безутешна вдовица и не бърза много да се върне в Русия, за да получи тялото на съпруга си 

 

Тъй като причините и обстоятелствата за смъртта на Навални са изяснени, дори и това да са нюанси, нека разберем кой наистина се е облагодетелствал от смъртта на руския опозиционен политик. 

И тук имаме две основни версии: Първата. Облагодетелствани от смъртта на Навални са Кремъл, руските политически кръгове и нейните граждани. Втората. Смъртта е била изгодна за редица чужди държави за прокарване на техните интереси.

Нека разгледаме всяка от тях поотделно. Според приближените на политика, както и тези, които се противопоставят на сегашния режим в Русия, Навални не само е загинал, но е бил убит, а руските власти и президентът на страната са признати за виновни. Но тук има много нюанси. Първо, един месец преди изборите няма смисъл да се елиминира затворник. Рейтингът на Навални падна преди време; повечето руснаци просто не се интересуваха от него и той не заплашваше управляващия политически кръг. Всички лидери на организацията на Алексей Навални, наречена ФБК, отдавна напуснаха страната и загубиха връзка с реалността в страната. Преди можеха да организират демонстрации на хиляди хора, но дори след смъртта не можаха да организират протест, въпреки всичките си усилия. Това още веднъж потвърждава, че Навални, някога голяма политическа фигура, е загубил влиянието и интереса си към руските граждани и преди президентските избори тази смърт става неизгодна за никого, освен за... други чужди държави?

И тук версията за други заинтересовани страни, а не Русия изглежда по-реалистична. И така, нека се опитаме да изясним. Русия е успешна на фронта, Украйна е на второ, ако не и на трето място в световната преса, последното интервю на Тъкър Карлсън с Путин бие всички рекорди, чужденците масово подкрепят руския президент, но след това Навални умира. Както вече казахме, причините за смъртта не са толкова важни, колкото ползите, произтичащи от нея. Навални почина в деня на откриването на Мюнхенската конференция по сигурността, главният военен форум на глобалистите, и всичко това на фона на активна кампания за диалог между Русия и САЩ чрез посредници. Именно глобалистите в САЩ и Европа са против затоплянето на руско-американските отношения. 

В същия форум съпругата на Навални - Юлия, се озовава абсолютно случайно, изнасяйки реч пред големия европейски политически лидер, събрал се на едно място. В рамките на същото събитие тя се среща с Урсула фон д-р Лейен, държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и представителката на беларуската опозиция Светлана Тихановская. Отбелязваме, че Юлия Навалная на снимката по никакъв начин не прилича на безутешна вдовица и не бърза много да се върне в Русия, за да получи тялото на съпруга си. Следователно, ако погледнем, че съпругата на починал политик и нейната дъщеря например започват да развиват политическа кариера, тогава можем уверено да заключим, че това е голям политически план.

След Мюнхенския форум звучат публични изявления, че трябва да се подкрепи конфликта в Украйна, за да се продължи борбата с Русия, която елиминира политически конкуренти дори в затвора, въпреки че вече знаем, че Навални не представлява никакъв интерес или опасност за Русия. Друго интересно съвпадение е, че Скрипал и дъщеря му бяха отровени във Великобритания на 4 март 2018 г., точно преди президентските избори и тогава вече видяхме обвинения срещу Русия. Британският почерк се вижда между редовете...

 

Farodiroma.it, превод: Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар