Лято

Лято
Лято

28 февруари 2024 г.

Клоунада

Не знам откъде ги вадят тези клоуни и прякори, но те разбиват на пух и прах поредните илюзии, че някога нещо ще излезе на бял свят 

 

Нотариуса катастрофира челно с Червения пират.

Комисии и призиви, че е време да се разплетат зависимостите в съдебната система, се сблъскаха с клоунадата, която спретнаха спецслужбите.

Скитник с прякора Червения пират заплашвал съдийката, дръзнала да говори. Същият скитник, който се издирва, плашил министри. Пак той се заканвал с бомби на училища и директори.

Представете си Червения пират - хакер вездесъщий, изнамерил имейлите на властта, сврян в кашона си как тресе държавата. Ако е така, да го намерят и да му предложат да поеме всичко "кибер". Щом се справя с толкова дини под една мишница, може да реши драмите ни.

Какво направиха с изявлението за Червения пират? Направиха тюрлюгювеч, в който фактите, зависимостите, поръчките, поръчителите ще бъдат забъркани с комиксите, за да се неглижират и в крайна сметка заметат. 

Скитническо-клошарският синдром тресе държавата от години.

Когато преди време един правосъден министър - Данаил Кирилов, нарече Христо Иванов "Спондж Боб Квадратни гащи", се смяхме. Заливахме се, когато същият министър искаше бял хакер да джурка делата в съдебната система.

А сега... Сега е не просто тъжно, а страшно тъжно.

Не знам откъде ги вадят тези клоуни и прякори, но те разбиват на пух и прах поредните илюзии, че някога нещо ще излезе на бял свят.

"Когато героите си отидат, на арената излизат клоуните." (Хайнрих Хайне)


Ина Михайлова, "Дума"

Няма коментари:

Публикуване на коментар