Зима

Зима
Пролет

14 февруари 2024 г.

Андрей Келин: Мариупол е напълно възстановен град, удивително е колко е красив

"Беше голяма грешка на западните лидери да вярват, че Украйна със западна помощ в пари и оръжия може да надделее."

 

 

Посланикът на Русия в Обединеното кралство Андрей Келин заяви в пространно интервю за Скай нюз, че град Мариупол сега е красив и възстановен.

На въпрос относно обвиненията в нарушения на човешките права в Мариупол, Андрей Келин отговори:

"Отидете в Мариупол, вижте го сега, това е напълно възстановен град, удивително е колко е красив".

Запитан защо се е наложило пристанищният град да бъде унищожен, той каза, че украинците можеха да се предадат по-рано, вместо да превръщат Мариупол в бойно поле. Келин отхвърли твърдението на НАТО за руски планове за нахлуване в други страни в Европа, като изтъкна, че Русия напълно разбира, че всяка ескалация отвъд Украйна ще доведе до световен конфликт с пълно унищожение.

По повод на специалната военна операция в Украйна руският посланик заяви:

"Беше голяма грешка на западните лидери да вярват, че Украйна със западна помощ в пари и оръжия може да надделее. В сравнение с Украйна политическата ни ситуация е стабилна, икономиката ни се развива доста бързо, ресурсите ни са огромни".

Андрей Келин беше попитан и дали би предпочел Доналд Тръмп да спечели президентските избори в САЩ пред Джо Байдън по-късно тази година, но той отказа да подкрепи единия кандидат пред другия. 

Въпреки това той похвали Тръмп за това, че говори за "края на войната", твърдейки, че други лидери като британския премиер Риши Сунак просто говорят за "продължаването" на конфликта, като се съгласяват да предложат подкрепа на Украйна.

Мариупол
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар