Зима

Зима
Пролет

25 март 2024 г.

Изкуственият интелект разкри поръчителите на терора - така работят западните служби, а не ИДИЛ

Естеството на терористичната атака, когато схемата се изпълнява хора, които вярват, че ще оцелеят и ще избягат, говори за изключване на версията за ИДИЛ 

 

Отговорността за кървавия терористичен акт в Москва бе поета от "Ислямска държава", версия, която охотно бе подета от западните власти и мейнстрийм медиите. Много политици и анализатори, и не само в Русия, обаче изпитват основателни съмнения, пише "Комсомолская правда".

С анализ на случилото се се е заела Олга Ускова, известен ИТ предприемач, президент на Cognitive Technologies (разработване на системи за изкуствен интелект) и главен изпълнителен директор на Cognitive Pilot (безпилотни превозни средства).

"За да избегна обвинения в теория на конспирацията, реших да пусна международни и руски емисии новини от отворени източници през AI Ippolit", написа Ускова в блога си.

Ippolit е система с изкуствен интелект Cognitive Pilot Ippolit 1.0. По същество - робот анализатор. Ускова го изпробва при подготовката на книгата си "Этюды черни".

"Книгата съдържа много документални материали, проучени са архиви от Великата отечествена война и архиви на Европейския съюз. Щеше да отнеме година и половина, за да направим това ръчно, но "Иполит" го направи за един ден“, обясни Ускова пред KP.RU.

"Разбира се, това е просто математическа система и все още много несъвършена", пише тя в своя блог. "Но в него няма емоционално влияние."

И така, ето изводите от "Иполит" (цитиран от текста на Телеграм канала Cognitive Life от Олга Ускова с разрешението на автора):

1) Естеството на терористичната атака, когато схемата се изпълнява не от наркомани атентатори самоубийци, а от хора, които вярват, че ще оцелеят и ще избягат, говори за изключване на версията за ИДИЛ.

2) Скоростта на реакция на фалшивите новини за "Ислямска държава" на централните американски и британски новинарски канали предполага, че този фалшификат вероятно е бил подготвен от тях. Тоест, те са автори на дезинформация, която им е много изгодна.

3) Пълното отричане на участие в терористичната атака от страна на Украйна и САЩ и предлагането на версия с ИДИЛ може да означава висока степен на вероятност (спомняте ли си израза "хайли лайкли" - highly likely, за руската следа в отравянето на Скрипал?) за участие на този конкретен дует.

4) Превключване на западната новинарска емисия от ИДИЛ към версията "Блумбърг": "Най-смъртоносната терористична атака в Москва през последното десетилетие унищожи илюзията за сигурност, която Владимир Путин внимателно култивира повече от две години след началото на пълномащабната атака конфликт в Украйна", показва преход към медиен план "Б" - Украйна е ефективна, Путин е слаб. Трябва да дадем пари на Украйна, тя ще довърши Русия.

5) Мащабните изливания на панически пропагандни материали в социалните мрежи през цялата нощ говорят за системния подход, възприет от британските и американските разузнавателни служби. "Ислямска държава" никога не е работила по този начин.

6) Изборът на таджики като извършители на терористична атака може да има и втора цел - да дестабилизира вътрешната ситуация в Русия чрез влошаване на отношенията между населението и мигрантите.


Превод и редакция: Епицентър.БГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар