Зима

Зима
Пролет

26 март 2024 г.

За кого ще има?

Или двойният аршин ще покаже, че в общината не само нищо няма да се промени, а ще започне стремително разкопаване на дъното, до което стигнахме при предишната общинска власт 

 

По тривиална причина днес ще се съберат и изправят пред новата столична власт медицински сестри от общински образователни структури в София. Заради пари. Ще питат защо за едни има, а за други все не се намират.

Протестът им неслучайно идва дни след като бе промотирана новината, че заплатите на столичния кмет, а оттам - и на заместниците му, районните кметове и общинските съветници, ще бъдат вдигнати драстично. Инициативата дойде лично от новия председател на СОС, избран от скандално известно мнозинство.

Не беше лошо първо да си заработят възнагражденията, а след това да ги вдигат. Поне нямаше да предизвикат острите реакции на столичани, които през последните месеци не са видели съществени резултати от новите хора на "Московска" 33.

На този фон ще е интересно да видим днес как ще реагират на призива за справедливо увеличение на парите за стотиците медицински сестри, които се грижат за здравето на децата им. Дали и за тях спешно ще се изработи, внесе и гласува документ? Или двойният аршин ще покаже, че в общината не само нищо няма да се промени, а ще започне стремително разкопаване на дъното, до което стигнахме при предишната общинска власт.


Деси Велева, "Дума"

Няма коментари:

Публикуване на коментар