Зима

Зима
Пролет

16 април 2024 г.

Радев ще направи услуга на ГЕРБ, ако не подпише за Даниел Митов

Стана ли за смях Главчев след очевидната диктовка на партийния гуру? На фона на всички останали безобразия през последните месеци неговата лична хамлетовска драма е пренебрежимо скучна

 

 

Радев ще направи огромна услуга на ГЕРБ, ако не се съгласи с глупавата смяна на външния министър. Президентът няма да спечели нищо, ако се опъне. 

При други обстоятелства можеше отново да вдигне юмрука срещу театрално изнасиления евроатлантизъм на Борисов и да използва "героично" неумното щение на Главчев за смяната на министър Димитров след ден и няколко часа работа в МВнР.

Но сега няма смисъл.

Не че нямаме някои елементи на "революционна" ситуация, но категорично липсва субект, който да поведе енергията на отвратените. Още по-малко президентски такъв. Сега за Радев е по-удобно да се покаже жертва на конституционните промени и да приеме безропотно повторното влизане на Дани Митов в МВнР.

Ако президентът не подпише, Борисовата партия отново ще се представи за великомъченик за народни правдини, а четирите дами пак ще плъзнат из студията като професионални оплаквачки.

Какво печелят Борисов и ГЕРБ? Периферна симпатия - изключено. Само неговите си харесват вожда такъв - лош, гневен и ядосан. И той периодично им дава доза от същото. За тонус преди 9 юни в дадения случай. Относно показната русофобия - това им е играта. Длъжни са да я показват често, щом са се заявили в тази част на спектъра.

Защото все по-малко им се връзват.

Стана ли за смях Главчев след очевидната диктовка на партийния гуру? На фона на всички останали безобразия през последните месеци неговата лична хамлетовска драма е пренебрежимо скучна.

Кратката версия - на кого му пука...


 

Милен Ганев, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар