Зима

Зима
Пролет

30 април 2024 г.

Мечтата им техните танкове да са в Москва вече се сбъдва!

Те са вече там, но не като победители, а като руски военни трофеи! 

 

В навечерието на Деня на победата над хитлерофашизма – 9 май, в Москва се открива твърде интересна изложба. 

В Парка на победата, разположен на Поклонная гора (един от най-високите хълмове в руската столица) през целия месец май посетителите ще могат да се любуват на модерни въоръжения, произведени в държави-членки на НАТО. Всички те са трофеи, които руските бойци са завоювали в сраженията в Украйна. Там вече са немските машини Leopard 2А6 и Marder. Танкът Leopard 2 е доставен в Москва в средата на месец април т.г. от евакуационна група директно от Авдеевският район. Сътворената също в Германия бойна машина на пехотата Marder е превозена пак оттам, но през месец март т.г. И един любопитен факт: до  модерният Marder организаторите на изложбата са разположили самоходна артилерийска установка Marder от 1943 г. Това е символ, че както преди осем десетилетия Съветския съюз е разгромявал фашистите, така днес Русия се противопоставя на възхода на неонацизма в съвременна Европа.

Общо на изложбата ще бъдат представени над 30 образци военна техника, производство на 12 държави –  САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Швеция, Финландия, Австрия, Австралия и др. Посетителите ще се запознаят с американският бронетранспортьор М113 и също произведените в САЩ  бойна машина  на пехотата (БМП) Bradley и гаубицата M777, шведската БМП CV90, френският танк АМХ-10RC, британските бронемашини Mastiff  и Husky TSV, австралийският бронеавтомобил Bushmaster, австрийският  Pinzgauer 712M  и др.

Освен тежка бронирана техника в изложбата са представени и образци на западно стрелково оръжие, бойни документи, карти, снаряжение на противника и др. На големи табла е разположена богата информация за изложените трофеи – техните тактико-технически характеристики, местата и начина на завладяването им от руските военни.

Цялата техника, представена на тази впечатляваща изложба, е добита по време на бойни операции. Ето защо екскурзоводи на нея са непосредствени участници в тяхното завладяване от противника. Те най-добре могат да разкажат при какви обстоятелства са спечелили тези ценни трофеи.

Експерти добавят, че преди да бъдат изпратени в Парка на победата много от тези въоръжения са били на разположение на руски специалисти в изследователски институти на Министерството на отбраната. Те детайлно са ги изучили, за да се запознаят с модерните западни технологии. Особено ценните прибори са демонтирани от въоръженията и се анализират от руски конструктори и инженери.

А в Москва всяка нощ (за да не пречат на движението през деня) огромни тегличи продължават да доставят натовски въоръжения от зоната на бойните сражения. Трофеите не спират да се увеличават и съответно да обогатяват изложбата на западна военна техника – общо ще бъдат изложени над хиляда образци. Така на 28 април руски военни евакуираха от село Бердычи, Донецка област  ударен танк M1A1 Abrams, доскоро на въоръжение на 47 механизирана бригада „Магура“ на киевския режим. Той ще попълни богатата колекция от завладени американски оръжия в Парка на победата в Москва. Впрочем в района на Бердычи има още два ударени Abrams, които предстои да бъдат откарани в руския тил. Досега руските военни са унищожили 6 от тези широко рекламирани като непобедими американски танкове.

На изложбата ще се появи и американската инженерна щурмова машина  М1150 Shredder, създадена на базата на Abrams и предназначена за направа на проходи в защитни съоръжения. Машината е евакуирана от района на Авдеевка, след като руските бойци я обездвижват  с прецизен удар с дрон.

Изложбата в Москва на модерни натовски въоръжения, поразени от руските военни и станали техни трофеи, предизвика гневна реакция на западни медии. Bild – силно възмутен от сериозният удар по репутацията на германските производители на оръжия, обвини Русия в „грабеж“ и „пропаганда“. Авторът на публикацията Юлиан Репке написа: „Путин пусна германски танкове да минат през Москва!“ Според него това  пропагандно шоу е „насочено безсрамно към Запада“.

За британската медия Daily Express с изложбата в Москва на трофейни оръжия на НАТО, Владимир Путин се надсмива над Запада. И при това го прави няколко дни след като САЩ и Великобритания се договориха за даване на нови милиарди военна помощ на киевския режим. Daily Express припомня, че Великобритания ще изпрати на Киев още 400 превозни средства, повече от 1600 ракети, 4 милиона боеприпаси, 60 лодки. А така също ще му предостави и допълнителни 500 милиона паунда във военно финансиране, което ще доведе до общо 3 милиарда паунда през тази финансова година.

Много ядосан от изложбата е и генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той написа в социалните мрежи следните редове: „Всеки знае, че Северноатлантическият алианс не е страна в конфликта. Но демонстрацията на техника в Москва създава впечатление не само за участието на НАТО в конфликта, но и за поражението на алианса в него. Русия не трябва да демонстрира техника, сякаш вече е спечелила!“

Не е трудно да си обясним, защо е толкова силно напрежението сред управляващите „елити“ на Запад и у нас, от изложбата на натовски въоръжения в Парка на победата в Москва. Та тя опровергава основните  лъжи, които нагло тиражират вече трета година те и  подчинените им манипулатори – генерали, журналисти, университетски преподаватели, представители на всевъзможни евроатлантично ориентирани неправителствени организации…  

Изложбата развенчава мита за Русия, като „бензиностанция с ядрена бомба“, която е безнадеждно изостанала и от съвременните западни военни технологии. Поразяването на най-нови западни оръжия би било невъзможно, ако руската армия не разполагаше с ефективни високотехнологични средства за това.

Вече трета година нас ни лъжат,  че НАТО и Евросъюза, а с него и прекрасната ни Татковина, не водят опосредствена (прокси) война срещу Русия на украинска територия  с украинско „пушечно месо“. Това не престава да върши и главният натовски дезинформатор – Столтенберг. Изложбата на западни оръжия в Москва опровергават и тази целенасочена заблуда. Украинските въоръжени сили отдавна щяха да бъдат разгромени, ако не беше несекващият нито за миг към тях поток от западни танкове, реактивни системи за залпов огън, артилерия, ракети, боеприпаси…

Трофеите на руските военни, разположени в Парка на победата в Москва, пукат и още един пропаганден балон – за неизбежната победа на киевския режим и пълният разгром на руската армия. Те са категорично свидетелство за това, че победата на Русия в този конфликт е все по-близка, а разгромът на свръхкорумпирания киевски режим и стоящият зад него Запад, е неизбежен.

Сега съкровената мечта на западни и родни „елити“ и обслужващи ги „интелектуалци“ – натовски танкове да се появят в Москва, наистина се сбъдва. С една незначителна подробност – те са вече там, но не като победители, а като руски военни трофеи!


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар