Зима

Зима
Пролет

7 май 2024 г.

За да гласуваме „правилно“ пак ни плашат с нея!

Идиотите, настанени в коридорите на властта в Евросъюза и у нас отново се опитват да манипулират избирателите с любимия си трик: заплаха от „руска агресия“! 

 

Идват избори – нашенски и за Европарламент. А на тях, ако съдим по резултати от различни проучвания, вероятността сегашните „либерали“, „неоконсерватори“, „глобалисти“, соросоиди и фенове на ЛГБТ, да бъдат изхвърлени от властта, е все по-реална. 

На милиони обикновени европейци им писна да ги лъжат със „зелена икономика“, да побъркват сексуалната ориентация на децата и внуците им, да крадат от парите им, за да пълнят джобовете на  шайката на Зеленски. А покрай всичко това „евро лидерите“ да прибавят нови милиони евро към банковите си сметки. Докато европейците стават все по-бедни и все по-трудно свързват двата края.

Определено тази перспектива изправя косите на идиотите, настанени в коридорите на властта в Евросъюза и у нас. Ето защо те отново се опитват да манипулират избирателите с любимия си трик: заплаха от „руска агресия“! Поредно доказателство за това е появила се публикация в претендиращият за „обективност“ и „безпристрастност“ The Financial Times. Тя мигновено бе разпространена по всички европейски традиционни и онлайн средства за масова комуникация.

Според британската медия европейските разузнавателни агенции са предупредили своите правителства, че Русия планира насилствени саботажни действия из целия континент. Причината за това е, че тя сега е поела курс на постоянен конфликт със Запада. Авторите на този „анализ“  (Сам Джоунс, Джон Пол Ратбоун и Ричард Милн) описват един истински апокалипсис, в който предстои да бъдат потопени европейците. Според тях Русия се готви да взривява, да подпалва, да нанася удари по европейската инфраструктура, да разгръща кибератаки, тотално да  дезинформира европейците… За тази цел тя ще използва не само свои специалисти, но и чужди посредници. Жестоките руснаци въобще не ги интересува, колко мирни хора в Европа ще загинат при тези агресивни и отлично координирани нейни терористични акции.

Като доказателство за надигащата се терористична вълна в Европа The Financial Times  припомня за арестувани руснаци не само сега, но и в предишни години,  в Германия, Великобритания, Швеция, Чехия, Естония, Франция… Всички те се подозират в извършване на саботажи и атаки към европейски обекти. Медията цитира шефа на германското вътрешно разузнаване Томас Халденванг, който оценява риска от реализирани от руснаци актове на саботаж, „като значително увеличен“. Според него, Русия сега се чувства напълно комфортно, провеждайки операции на европейска територия „с висок потенциал за нанасяне на щети“.

На същото мнение е и Кийр Джайлс, старши консултант в „мозъчният тръст“ Chatham House. Според него има „реално засилване на руската активност“, но е трудно да се каже дали руснаците са започнали да отделят повече ресурси за това или дали са станали по-небрежни и поради това ги разкриват. Но е възможно и западното контраразузнаване да е станало по-ефективно, пояснява Джайлс.

А високопоставен европейски правителствен служител е заявил пред Financial Times, че информация за „ясни и убедителни руски злодеяния“, които са били координирани и  мащабни, е била разпространена и от службите за сигурност на НАТО. Според чиновника време е вече да се „повиши осведомеността и да се фокусира“ заплахата от руското насилие на европейска земя.

The Financial Times припомня и за специално изявление на НАТО, в което се декларира дълбока загриженост  от нарастващите „злонамерени дейности на територията на съюзниците“ от страна на Русия. Става дума за „засилваща се кампания в евроатлантическата зона“, пише британската медия.

Точната диагноза на „вождовете“ на Европа днес е неистов страх. Те са невероятно уплашени от ясно очертаната тенденция за победа на Русия в опосредствената (прокси) война, която те й обявиха на украинска територия. Това ще е най-сигурното доказателство, че политиката, която те са водили след 2014 г., когато в Киев бе осъществен под ръководство на САЩ и с негови пари държавен преврат, е пълно безумие! В името на разгрома на Русия те наляха милиарди евро на свръхкорумпирания, диктаторски режим на Зеленски. Изпратиха му стотици хиляди тона въоръжения и боеприпаси, осигуряваха му в реално време всевъзможна шпионска информация, консултираха го как и къде да атакува руските сили и т.н. Харчейки безразсъдно парите на Европа, те я доведоха до реална икономическа катастрофа. И така превърнаха – доскоро радващи се на висок стандарт милиони европейци, в много бедни хора.

А сега се оказва, че всичко това е било напразно. Пред британският The Economist френският президент само дето не заплака. „Русия не може да победи в Украйна – се жалва Макрон. – Та какво ще е доверието към европейците, които похарчиха милиарди, заявиха, че на карта е поставено оцеляването на континента… Ние сме длъжни нищо да не изключваме. Нашата цел е: Русия в никакъв случай не трябва да победи в Украйна!“

Когато казва, че нищо не трябва да се изключва, новопръкналият се Наполеон има предвид решението си да изпрати френски войски на украинска територия. Там вече се сражават с руснаците  войници от Чуждестранния легион (от 3-ти френски пехотен полк), командвани от френски офицери. Разположени са в град Славянск в помощ на 54-та отделна механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна. Първата група е от 100 души, но се очаква скоро тя да достигне 1 500 войници от Чуждестранния легион. Впрочем руски журналисти съобщиха, че вече са ликвидирани първите 7 френски легионера. Не е далеч деня, когато ще бъдат унищожени и останалите.

В типичният им стил, който комбинира коварство, лицемерие, високомерие и нагла лъжа,  западните „елити“ и обслужващите ги медии, разчитат на къса памет и пълна неосведоменост на читателя, за да му пробутат чистата дезинформация за растяща „руска заплаха“. 

През месец март т.г., станаха известни резултатите от сериозен анализ на американските специални служби. В ежегодният доклад на  Националното разузнаване на САЩ, което изучава заплахите за Америка и Европа, се прави следния извод: Русия не иска пряк военен конфликт със САЩ и НАТО! Москва не е настроена на непосредствен сблъсък с колективния Запад, твърдят американските анализатори.  „Русия почти сигурно не желае пряк военен конфликт с въоръжените сили на САЩ и НАТО и ще продължи да участва в асиметрични дейности под това равнище, което тя възприема като праг за военен конфликт в глобален мащаб“, пише в доклада на тази авторитетна организация, възглавявана от Аврил Хейнс.

Очевидно чудовищната дезинформационна кампания за демонизиране на всичко руско ще  набира нови високи обороти в близките месеци. За това има основателни причини. От една страна е вече ясно очертаващият се провал на Запада в неговата прокси война срещу Русия и приближаващата капитулация на киевския режим. От друга е отрезвяването на милиони европейци от пропагандната дрога. Все повече избиратели на стария континент осъзнават, че ако повторят грешката от предишните избори и отново дадат власт на инфантилни, тъпи, корумпирани, самовлюбени „елити“ в Европа, ги очакват само още по-големи беди.

Така за растящото разочарование на британските избиратели от съществуващият политически модел пише The Telegraph. Традиционните политически сили в страната губят своята привлекателност. Те се сблъскват с катастрофален спад на общественото доверие.   Но това важи не само за  Британия, а за целия Запад – навсякъде управляващите партии и коалиции търпят огромни загуби.  Това е така, защото западният модел е разбит и хората изливат гнева си срещу утвърдените партии. Истината е, че загниването е много по-дълбоко, отколкото предполагаме, прави извод The Telegraph.

Що се отнася до нас, обикновените българи, сега главната ни задача е да изпратим на предстоящите наши и Евроизбори „партиите на войната“ – ГЕРБ/СДС, „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ДПС там, където им е мястото: на бунището на историята!

Това е главната предпоставка, за да осигурим устойчиво развитие на прекрасната ни Татковина. И добро бъдеще за хората, които обичаме. 


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар