Зима

Зима
Пролет

3 май 2024 г.

Физиката на парите и Николай Марков

Eдна и съща опорна точка с тази на всичките седнали в скута на същия този „Шиши“ „борци за правда“ простоидиоти и десносектанти 

 

Това е пост във Фейсбук на Николай Марков. Полковник или подполковник, той си знае. За нас няма никакво значение.

„Специалист“ манипулатор по всичко – и по химията, и по физиката.

И тъй като в словесния си гювеч е забъркал и АФЕРА, се налага да уточним някои неща.

Въпросният Николай Марков години наред бе публикуван като автор в АФЕРА. Нещо повече – преди години ме канеше да правим „литературни клубове“ в страната – по градове и паланки, чрез които да прокарваме път към „революция“ „в името на доброто“. След това се скри. И идеята му остана лакардия без никакво покритие.

Въпросният Николай Марков манипулира грозно с „усещане за химия“ между изброените от него медии, но удобно пропуска, че между тях няма нищо общо и никаква връзка. Манипулативно премълчава, че единствена АФЕРА преди една година осветли „Ветрино гейт“ на кмета на Ветрино със сегашния сподвижник на Николай Марков – Ивелин Михайлов /„Иисторически парк“/.

Въпросният Николай Марков, който иначе легендира и митологизира сам себе си като изключително информиран, се прави на кьорав и глух за изнесените още преди година от АФЕРА измамни схеми на новия си „брат“ Ивелин Михайлов /„Исторически парк“/, но пък съзира „физика на парите“ и... „Шиши“.

Ах, тази банална и бездарна дъвка „Шиши“ в устата на всеки, който няма какво да каже против истината, освен да намеси... „Шиши“!

Впрочем, една и съща опорна точка с тази на всичките седнали в скута на същия този „Шиши“ „борци за правда“ простоидиоти и десносектанти – уж седят в скута му, пък все се „борят“ с него.

„Химия“, описана така от Въпросния Николай Марков няма никаква. И никога не е имало. АФЕРА си върши журналистическата работа. Това, че и други журналисти са видели истината с финансовите измами и схема на пране на пари в „Исторически парк“ на Ивелин Михайлов е само похвално. Това, че останалите медии не смеят да гъкнат, означава... „химия“. „Химия“ на нареденото мълчание.

Що се отнася до „физиката на парите“ и то от… „Шиши“, както манипулативно внушава въпросният Николай Марков, който е толкова „смел“, че не изрича името на „Шиши“, след като е толкова информиран хубаво ще е да ни посочи мястото откъдето да си ги получим.

Манипулациите и лъжите на въпросния Николай Марков са глуповати и бездарни – на тях може да се върже само лековерното балъшко ехале.

Ако „Шиши“ беше онзи, който държи ръката на АФЕРА, докато пише, една година след разкритията на АФЕРА – прокуратурата, МВР, ДАНС и КПКОНПИ нямаше да си бъркат в задника, напротив – точно за 48 часа щяха да свършат онова, което досега са свършили журналистите по казуса „финансова измама и пране на пари“ в „Исторически парк“. Ако „Шиши“ плащаше за „химията“ в която е набъркал и АФЕРА въпросният Николай Марков, прокуратурата нямаше да осуетява разследванията на МВР и ДАНС.

Въпросният Николай Марков по абсолютно нищо не се различава от всички, които са хванати от журналистически разследвания по бели гащи. Същата реакция. И АФЕРА все е лоша. Лоша е за едните, когато вади снимките и кюлчетата на Бойко Борисов, ама е добра за другите. После е лоша, когато вади пачките и пудела на другите, ама е добра за едните. Когато вадиш на показ Истината в журналистически разследвания, все е така. Все си лош. И като нямаш аргумент, правиш най-тъпото и бездарното – пищиш, че... „Шиши“ е поръчал с „физиката на парите“.

Тъпо, полковник или подполковник Марков.

Като говориш за „химията и физиката на парите“, хубаво е да си направиш самоанализ, за да обясниш на лековерните си поклонници пируетите, които въртиш – от брутално громене на НАТО и призиви за излизане от НАТО, до хрисимостта, че никак не е необходимо да се громи НАТО.

Добре ще е и да обясниш пируета си относно ДАНС, например. Само преди няколко месеца саморъчно въпросният Николай Марков написа дословно това, след като бе привикан /по негови думи/ в ДАНС заради това, че бил „руски шпионин“ /пак по негови думи/:

Вчера обаче въпросният Николай Марков в интервю пред Ивелин Николов изрича точно обратното – че „ДАНС работи перфектно и то от години“!

Ако влезем в неговата лексика на световна конспирация, чак ще си помислим, че ДАНС са го внедрили тоя въпросен Николай Марков току до Ивелин Михайлов.

Каква „трансформация“, а?!

И мерзка манипулация, с която в опит да бъде заклеймена и АФЕРА, се откланя вниманието от ИСТИНАТА за финансовата пирамида и измама, наречена „Исторически парк“ на Ивелин Михайлов.

Същата манипулация, впрочем, в която се набърка и въпросният Николай Марков рамо до рамо с Цанов по отношение на това как щял да манипулира машините за гласуването Алексей Петров. Пълна лъжа и тотална манипулация. В която и Цанов, и въпросният Николай Марков премълчаха ИСТИНАТА за уж „заплахите“ и уж „проследения чат“ на Цанов. АФЕРА, а и не само АФЕРА знае истината за тоя „изтекъл чат“ и откъде точно е изтекъл – и тя изобщо не е в полза нито на Цанов, нито на прилепилия се към него тогава въпросен Николай Марков.

Когато говори за „физиката на парите“, въпросният Николай Марков е хубаво да отговори – откъде са парите, с които партията „Величие“ разполага да обикаля в страната и в чужбина.

И понеже го играе яростен русофил, или поне го играеше до наскоро толкова яростен русофил, въпросният Николай Марков е добре да се огледа като преподава в Нов Български университет. Има ли сенки на Сорос и „Фондация „Америка за България“?

Като уж „спец“ по национална сигурност въпросният Николай Марков наясно ли е как по американска линия един от топ прийомите е да се пласират точно лица с натрапчиво русофилска позиция, чак до накъртване? „Физика на парите“ има ли в тия активни мероприятия?

Рано или късно все някоя правораздавателна институция ще си свърши работата по разследването на финансовата схема „Исторически парк“. И отсега АФЕРА може да прогнозира баналната опорка с която ще опищи орталъка въпросният Николай Марков и „величава“ компания – че ги удрят заради „огромното им влияние“ и заради изборите.

Но това също ще е унизителна манипулация и лъжа.

Фактът, че изобщо иначе праскащият се за супер информиран въпросен Николай Марков си е затворил очите, ушите и устата за такава грандиозна финансова схема и измама и нещо повече – приел я е за своя „кауза“, няма друго обяснение, освен едно – точно както си го е казал – „физика на парите“.

 Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар