Лято

Лято
Лято

8 юни 2024 г.

Сенилният и дементен президент на САЩ най-сетне изплю камъчето

Колкото повече наближава неминуемото военно фиаско всеки започва да търси спасение поединично и на никой не му се остава в "единен" блок на губещите 

 

Сенилният и дементен президент на САЩ, който е кандидат за втори мандат, най-сетне, в пристъп на дезориентация изплю камъчето, като обяви, че ако Русия победи в Украйна САЩ ще изпуснат контрола над Източна Европа и Балканския полуостров. 

Това е основният проблем на англосаксонските глобалистки елити, които дърпат конците на бутафорния и тотално неадекватен старец, когото са инсталирали на президентското кресло във Вашигтон.  

Байдън простодушно разясни, в интервю за списание "Тайм", че ако Руската федерация надделее, в което вече малцина се съмняват, редица европейски държави ще се ресуверенизират и ще поемат развитието си самостоятелно - т.е. ще се освободят от колониалното опекунство на САЩ. 

Според Байдън САЩ трябва да контролират Европа и да определят бъдещето й „за години напред“, което той ще направи, след като „спечели“ президентските избори. Накратко, Байдън си призна, че основен приоритет на хегемона е да запази господството си и да продължи да експлоатира Европа финансово и икономически, както това са правили преди два века самите европейци в колониите и доминьоните си из Африка, Азия, Латинска Америка и разбира се в земите на байдъновите предци преди да бъдат откъснати от Британската империя и да се обособи държавата, чийто президент е Байдън в момента, въпреки че самият той определено не изглежда наясно с този факт.

Както винаги, встрани от про-украинската пропаганда и лозунгите за демокрация, права на човека и световен ред основан на правила и зачитане на международното право, което англо-саксонците моделираха методично по свой образ и подобие, в крайна сметка става въпрос за борба за сфери на влияние и тяхното преразпределение. Тази прозаична истина все по-трудно може да бъде прикривана и завоалирана, въпреки титаничните опити на пропагандния апарат и безскрупулното промиване на мозъците на западните общества. Все по-малко са откровените лунатици, чиято индоктринация е стигнала до там, че безрезервно да вярват на абсурдните наративи за "сатрапа Путин" и "крайно десните националисти мизантропи", които заплашват светлото бъдеще на "прекрасната" либерал-джендъристка Европа, затънала в лицемерие, демагогия и изглеждащ все по тъжно нарцисизъм.  

Киевският майдан с нациски привкус и запалената впоследствие война от тамошните назначенци на американската "дълбока държава", освен че напълно унищожи Украйна като държава и доведе до физическото изтребление на цяло поколение украинци, е на път да детронира хегемонията на ръководеният от САЩ т.нар. "колективен Запад". 

Това, което кара днешните западни елити и политическият им слугинаж да изпадат в хистерия и все повече да изглеждат като шизофреници, е че предусещат неизбежността на скорошната им детронация. Колкото и енергично и инфантилно да развяват украинското знаме и да разкарват напред-назад самодържеца Зеленски, когото представят за борец за свобода и демокрация,  не могат да скрия обзелият ги страх от връхлитащите ги реалности. 

Източният фронт приближава, а с него задухват и ветровете на промяната по върховете в политиката и както винаги до сега се е случвало в човешката история пръв ще се преориентира капиталът - той е най-страхливото нещо на света. Еднополюсната структура на международната система е към своя край и това се дължи на факта, че световните икономически и финансови центрове се изместват на изток. 

Дори и бруталната цензура вече няма как да скрие факта, че Западът е съвсем самотен и победата му над Русия и респективно нейното подчиняване и разграбване за сетен път  няма да се случи. Поредният опит за поход на изток, който настоящото издание на "обединена Европа" предприе е пред провал. 

Първоначалният бодряшки устрем и ентусиазъм за пълна победа на Украйна и съответно разгром на Русия започват видимо да охладняват. Мнозина вече изтрезняват от опиянението и стават все по-притеснени за собственото си политическо оцеляване, защото са пределно наясно, че няма как подпалвачите на война, която са загубили, да запазят постовете си и да седнат да уреждат новата следвоенна геополитическа конюнктура. Такъв случай в човешката история до момента няма – обикновено победените ги съдят, като виновници за военния крах! 

Затова доскоро монолитния и обединен Запад започва да става все по-разединен и коалицията на войната е пред разпад. Колкото повече наближава неминуемото военно фиаско всеки започва да търси спасение поединично и на никой не му се остава в "единен" блок на губещите.

Русия разбира отлично разминаванията в интересите на отделните държави вътре в предвождания от англо-саксонците западен блок и умело се възползва от тях, като ги отстрелва поединично на полето на дипломацията и икономиката.

Провежданото до скоро в глобален мащаб социално инженерство, с което САЩ се намесваха навсякъде където господството им бе поставяно на изпитание, вече е невъзможно. Подходът на интервенции чрез отпускане на финансови средства, оръжие и други ресурси на едно или друго марионетно правителство, за да се задържи на власт или да воюва срещу съседна държава, която отказва да изпълнява заповедите на хегемона, е дълбоко неефективен и САЩ търпят провал след провал, като този в Украйна окончателно ще демонтира т.нар. "световен ред".

След изборите, които вече се провеждат в Европа тя няма да бъде същата. Тези, които днес се считат за елит в понеделник ще бъдат презрени парии и това ще е един справедлив завършек на шепа авантюристи и тяхното безумие! Ядрена катастрофа и мащабен конфликт няма да има, защото малобройната група властелини на финансите, които решават тези неща, едва ли искат да прекарат останалата част от живота си в бункери на една негодна за живот планета. В момента оръжия дрънка обслужващият персонал! Целта на истинския елит, който стои встрани от погледите на обществата е друга - да контролират всичко и всеки, и разбира се да сведат броя на населението до един минимум, който са изчислили съобразно своите възгледи за света. 

Това няма да стане чрез ядрена война, а постепенно, като наложат един определен начин на мислене и "лайфстайл", в основата на които стои отказ от възпроизводство.

 

Страхил Ангелов

Няма коментари:

Публикуване на коментар