Лято

Лято
Лято

10 юни 2024 г.

Димитър Аврамов: На Пеевски му трябва успех, а той минава през участие във властта

"Рациото казва – кабинет веднага, бързо, при каквато и да е формула. Нямаме време да се занимаваме с по-ниско качество на политиката на следващите избори." 

 

"Политическата безидейност е стигнала такова ниво, че няма изразни средства за политика. Всички са за България. Ние използваме политически символи от предмодерната епоха."

Този прочит на приключилите избори прави в интервю за БНР политологът Димитър Аврамов.

"У нас логистиката на нарушаване на закона е законосъобразна. Тези, които спечелиха вчера, гласуваха закон за задължителното гласуване", посочи Аврамов относно ниската избирателна активност.

"Доверието в политиците е ниско, защото са скучни и неинтелигентни в политическите си действия", смята политологът.

"Разпадът в знанието във всички сфери е чудовищен. Всички си мислим, че знаем всичко и избираме политици толкова посредствени, колкото нас. Егото на съвременния човек обезсмисля Бог."

"ГЕРБ настояват Борисов да е пак министър-председател. Той може да има адекватна или неадекватна преценка за тези избори", отбеляза Димитър Аврамов.

По думите му, сега проблемът за отговорността е при Борисов и Пеевски, на Пеевски му трябва успех, а успехът минава през участие във властта.

"Към момента е ясно, че ГЕРБ и ДПС имат отработен модел на политическо партньорство. Сега на ГЕРБ ще се налага много повече да се съобразява с ДПС", коментира Аврамов. Според него най-глупавото нещо би било ГЕРБ и ДПС да не направят правителство.

"Рациото казва – кабинет веднага, бързо, при каквато и да е формула. Нямаме време да се занимаваме с по-ниско качество на политиката на следващите избори.

Кризата на политическото представителство е управляема", смята Димитър Аврамов.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар