Зима

Зима
Пролет

22 януари 2015 г.

Опълченците плениха още 16 украински военни в Донецк

Вчера на територията на летището в Донецк се повториха събитията от предната вечер. Украинските военни се приближили до летището, убедени, че там ги чакат „техни хора”.

За тяхна изненада обаче, попаднали на подразделението на опълченците „Сомали” под ръководството на военния по прякор Гиви, съобщиха от щаба на опълчението в ДНР.

Според предоставената информация, в плен са били взети 16 украински военни. В момента всички те са откарани в местната болница, където да им бъде оказана необходимата медицинска помощ.

Военнопленниците разказват, че са били изпратени на летището, за да приберат ранени войници. Когато тръгнали в посока новия терминал те били напълно сигурни, че летището се намира под техен контрол. Сега обаче, заради лъжата на командването им, те са в плен.

На свой ред лидерът на Луганска народна република Игор Плотницки призова украинските военни да се присъединят към опълченците и заедно с тях да се изправят срещу Киев.

Това заяви лидерът на ЛНР по време на състоялата се вчера пресконференция. Според Плотницки всички тези, които не искат да воюват срещу братята си в Донбас и се страхуват да попаднат в поредната вълна от мобилизация, трябва да се присъединят към опълченците на Новорусия и да свалят властта в Киев.

„Момчета, преди да дойдете тук, помислете с какво ще завърши този ваш поход на Изток. Не трябва да идвате тук. Резултатът е печален и известен. Връщайте се и се насочете към Киев, ние ще ви помогнем”, каза Плотницки.

Той съобщи също, че през нощта в сряда опълченците са превзели, а след това са осуетили контраатака на украинските военни в района на 29-ти и 31-ви блокпост. В резултат от сраженията са загинали над 70 военни.

„През нощта нашите въоръжени сили за няколко часа превзеха 29-ти и 31-ви  блокпостове. Бяха убити повече от 70 украински военни, бе запалена и унищожена техника и танкове”, каза още Плотницки.


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар