Зима

Зима
Пролет

22 януари 2015 г.

Никой не подкрепя вота на недоверие, поискан от ДПС

ДПС имат едва 36 избраници и за да задействат процедурата, са им нужни още минимум 12 депутатски подписа...

Нито една от опозиционните партии в парламента няма да подкрепи вота на недоверие, поискан от ДПС. Партията на Местан вече обяви, че започва да събира подписи срещу правителството заради здравния министър Петър Москов, който обвинява ромите в посегателства над лекарските екипи.

За да се внесе вот на недоверие по Конституция са нужни подписите на една пета от всички народни представители или 48 депутати.

ДПС обаче имат едва 36 избраници и за да задействат процедурата, са им нужни още минимум 12 депутатски подписа. Засега обаче няма група, готова да ги предостави.

Първи БСП дадоха да се разбере, че няма да подкрепят ДПС, след това същото направиха и от БДЦ.

Малко по-късно и “Атака“ обяви, че няма да даде подписи на движението на Местан.

„Не, няма да подкрепяме вот на ДПС“, обяви Николай Александров от групата на националистите. Той обясни, че темата за нападенията над лекари е повдигана от „Атака“ много пъти.

„Няма как да стане да участваме в някакви политически игри на ДПС“, каза той. Депутатът посъветва хората на Местан да се запишат доброволци в „Бърза помощ“, ако смятат, че статистиката за нападение над лекари е лъжлива.

„Имам приятел, който работеше в Бърза помощ и ми е разказвал, че първото нещо, което правиш, като влезеш в циганско гето, е да гледаш зад теб да има стена, за да не те нападнат“, обясни още Александров.

 
Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар