Зима

Зима
Пролет

19 януари 2015 г.

Защо не трябва да преследвате обвързан мъж

Казват, че човек винаги иска нещата, които не може да има. В същото време ни учат да преследваме това, което желаем най-силно. Така че кой е правилният начин за действие?

В много случаи ни съветват да не се отказваме от мечтите си и да гоним целите си докрай.

Когато обаче става въпрос за любовни отношения, в които са намесени чувства на много хора, вие не трябва да бъдете егоисти, а да погледнете по-трезво на ситуацията. Не забравяйте и морала, и ценностите – колкото и старомодно да звучат тези думи за някои.

Истината е, че всеки човек иска да бъде обичан, но вие не трябва да търсите любовта при мъж, който вече е обвързан. Това няма да ви доведе до нищо добро. Ако не вярвате, прочетете кои са причините, заради които не бива да преследвате обвързан мъж:

1. Три са прекалено много, когато става дума за любов

Стандартният случай е този, в който жена среща обвързан мъж. По неговите думи той е много нещастен във връзката си, вече не обича своята половинка, но незнайно защо все още е с нея. Този тип мъже са много манипулативни – те са способни да ви накарат да тръгнете срещу своите принципи и идеали. А простата истина е, че вие нямате работа при обвързан мъж, защото винаги вие ще бъдете излишните.

2. Рискувате своята самоувереност

Какво би било да сте второто най-хубаво нещо в живота на някой мъж? Втората жена? Жената в сянка? Нима това няма да се отрази пагубно на вашето самочувствие и увереност като цяло? Има ли смисъл да си го причинявате? По-добре потърсете мъж, който ще може да ви се отдаде изцяло и който ще ви даде вниманието, което заслужавате. Намерете някой, който ще ви кара да се чувствате специални, защото със сигурност заслужавате повече от „огризки“.

3. Ще спрете да вярвате на мъжете като цяло

Защо един погрешен мъж трябва да бъде причина вие да изгубите доверие в мъжете за дълъг период от време? Нима ще позволите някой да ви „осакати“ по този начин? Бъдейки с някого, който лъже в 90% от времето, вашата представа за действителността ще се изкриви и в един момент вие няма да можете да разграничавате реалното от измисленото. Това може да се окаже сериозен проблем в бъдещите ви отношения и с други мъже.

4. Подобни отношения са загуба на време

Вместо да търсите подходящия за вас мъж, вие се впускате във връзка, за която се знае, че е почти безперспективна. Няма логика в това. Дори да имате чувства към някой обвързан мъж, за ваше добро е да ги потиснете и да бягате далеч от него. След време все пак всичко ще отмине и междувременно дори може да сте се запознали с мъжа, за когото наистина мечтаете. Не губете времето си с изгубени каузи.

5. Реално вие никога няма да спечелите

Може би сте чували мисълта: „Ако обичате двама души, изберете втория, защото ако наистина сте обичали първия, вие никога е нямало да обичате втория“. Е, в подобни ситуации тази максима не важи или поне по-голяма част от мъжете не ѝ се доверяват. Шансът обвързан мъж да се раздели с половинката си заради вас е наистина минимален. Ако пък е женен, процентът намалява още повече.


Тialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар