Зима

Зима
Пролет

7 януари 2015 г.

Б. Димитрова: Опозицията не е в състояние да предизвика предсрочни избори

"Интригата на година ще бъде развитието на отношенията в управляващата коалиция."

"През тази година всяка от политическите сили ще направи равносметка на поведението си. Периодът до местните избори е и шанс за градоначалниците да покажат визия за развитие на населените места, които управляват", каза социологът Боряна Димитрова в интервю за БНТ.

"Интригата на година ще бъде развитието на отношенията в управляващата коалиция. Споровете около пенсионните фондове показаха, че въпреки трусовете в коалицията, може да се намери компромис", коментира тя.

"Малко вероятно е местните избори да се окажат фактор за напрежение в управляващата коалиция", посочи социологът Андрей Райчев.

"Коалициите се разпадат основно заради спорове кой колко да получи. ГЕРБ едва ли ще търси нови избори сега, по-скоро няма да събаря правителството тази година", заяви социологът.

Според Райчев никой от партньорите на ГЕРБ в управлението, както и опозиционните партии, не дава индикации, че иска да предизвика предсрочни избори.

Според Боряна Димитрова, в момента политическата машина е смазана, а опозицията не е в състояние да предизвика предсрочни избори.


Няма коментари:

Публикуване на коментар