Зима

Зима
Пролет

29 януари 2015 г.

Шефът на свиленградската митница хванат с два подкупа

Изпълняващият длъжността началник на митницата там е арестуван след специализирана акция на ДАНС

Задържаният началник на Митница-Свиленград Тодор Караиванов (на снимката) е получил два подкупа в продължение на 30-40 минути, съобщиха от прокуратурата.

Снощи стана ясно, че изпълняващият длъжността началник на митницата там е арестуван след специализирана акция на ДАНС в административната сграда в края на смяната си.

Разследващите са установили, че първият подкуп е бил в размер на 600 лв., а вторият – на 600 евро. Караиванов е задържан на местопрестъплението след получаване на втория подкуп.

При задържането той е оказал съпротива. Извършено е претърсване в кабинета му в сградата на митницата, където е открит приетият подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро.

В жилището на Караиванов са открити 6000 лв. (във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).

Върховна касационна прокуратура (ВКП) е образувала досъдебно производство срещу Караиванов в понеделник. С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС.

От прокуратурата уточняват, че Караиванов ще бъде привлечен като обвиняем. Той ще бъде задържан до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да бъде внесено и искане за постоянна мярка за неотклонение.

Следствените действия продължават и към момента.

Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар