Зима

Зима
Пролет

22 януари 2015 г.

Остроумен, но упорит

По повод третата година от встъпването му в длъжност, Плевнелиев определи 2013 г. като година на гражданската енергия, 2014 г. - на извънредна нестабилност и заяви, че ще работи за това 2015 г. да бъде година на реформи, четем в Mediapool.

Основният герой в България през последната година било гражданското общество и оцени високо и работата на служебните правителства. Трябвало  комунизмът и ДС да влязат по обективен начин в учебниците и в музея.

За пореден път българите се убеждават колко остроумен и упорит е президентът Плевнелиев. Професионалистите най-малкото силно се съмняват във възможността да се прави обективен исторически анализ по горещи следи, но той може и дори упорито настоява изводите за комунизма и ДС вече да влязат в учебниците.

Много е тесен кръгът на уверяващите, че през 2013 г. е избухнала някаква гражданска енергия, че оттогава насам се забелязва бурна активност на някакво гражданско общество, но Пленелиев упорито настоява, че това е силен знак за героизъм от нашето всекидневие. Несъмнено и той е герой, защото пръв ръкомахаше срещу кабинета „Орешарски“.

Остроумни са и високите му оценки за делата на служебните му кабинети. Хората по света и у нас не схващат как правителство в насипно състояние и с единствено предизборни задачки може да свърши нещо забележително за два-три месеца, но именно поради нашенската наивност и късогледство президентът наш упорито ни уверява в обратното.

И с други остроумици зарадва гражданите и тяхното общество Плевнелиев, със забелeжително упорство повтори всички евроатлантически оценки за агресивната Русия, за единствено верния път към светлото бъдеще, за непобедимостта на международната общност и нейното НАТО. Голяма новина е, че вече дори без пари ще се правят реформи.


bolgari.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар