Зима

Зима
Пролет

27 януари 2015 г.

Марин Льо Пен: Русия е велика страна и с нея трябва да се установят стратегически отношения

"Ние не получаваме от ЕС никакви облаги, а само дългове, безработица и крах на идентичността."

Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен е на мнение, че нейната страна трябва да поддържа стратегически отношения с Москва, а не да бъде в сегашното състояние, близко до студена война с Русия.

В интервю за японския вестник "Асахи" Льо Пен заявява: "Скланям глава пред Русия, която след краха на Съветския съюз премина през тежък период и успя да възстанови икономиката си. Русия, която изгради различен от САЩ модел на държава, е велика страна и с нея трябва да се установят стратегически отношения. Независимо от това Европейският съюз може да поддържа с Русия само отношения, наподобяващи студена война, тъй като следва диктовката на САЩ."

Лидерката на Националния фронт осъди в интервюто Евросъюза: "Ние не получаваме от ЕС никакви облаги, а само дългове, безработица и крах на идентичността. Ние загубихме суверенитета си във финансите, бюджета и законодателството и не можем сами да решаваме съдбата си. Всичко се решава от шепа бюрократи въпреки волята на гражданите, което ги води към нищета и отчаяние."


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар