Зима

Зима
Пролет

7 януари 2015 г.

Вежди Рашидов: Назначих Александър Морфов, защото е голям български режисьор и творец

"Зад Морфов седят 250 големи български артисти, които трябва да са обединени около кауза, мотивирани да работят..."


"А кой да назнача, някой от Фейсбук ли? Назначих Александър Морфов, защото е голям български режисьор и творец."

Така министърът на културата Вежди Рашидов обясни защо е назначил Александър Морфов за изпълняващ длъжността директор на Народния театър "Иван Вазов".

"Зад Морфов седят 250 големи български артисти, които трябва да са обединени около кауза, мотивирани да работят. Театърът обича Морфов и го иска", каза Рашидов. По думите му театър има заради публиката, а публиката обича представленията.

"Да спрем този начин на говорене, защото е талантлив човек, а всеки има характер и може да говори каквото си иска", коментира още Рашидов.

Запитан какво трябва да се случи, за да бъде изложена изнесената вчера колекция от картини от Корпоративна търговска банка /КТБ/, Рашидов отвърна, че за това отговаря прокуратурата.

"Единственото, което може да направим ние, е да ги съхраним, за да не бъдат загубени и да направим идентификация, за да кажем на прокуратурата кои са авторите, кои са картините и от кои години са. Прибрани са на топло по бройки, ще се установи дали няма и копия, има и скулптури. Сега са прибрани при Божидар Димитров, докато се установят нещата", каза Рашидов.

По думите му, прокуратурата конфискува произведенията и те ще се дадат на държавата, ако ли не - ще се върнат на собственика.

ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар