Зима

Зима
Пролет

16 февруари 2015 г.

Alpina B6 надмина BMW М6

Символът на лукс, престиж и мощност - компанията Alpina, която базира своите автомобили на модели на BMW, представи най-новия си автомобил.

Това е моделът B6 xDrive Gran Coupe, който ще се появи пред публика в Женева.

Автомобилът е базиран на BMW 6-Series Gran Coupe, но демонстрира традиционните за Alpina екстериорен дизайн и цвят. Салонът също е преработен, като предлага различни волан и уреди, както и нови тапицерии и декоративни елементи.

Под капка на B6 xDrive Gran Coupe работи 4,4-литровия би-турбо V8 двигател на BMW, който е обаче е настроен да генерира впечатляващите 600 к.с. и 799 Нм.

Мощността е увеличена с цели 40 к.с. спрямо версията на колата, която Alpina представи преди година. В сравнение с BMW 650i Gran Coupe, на което моделът е базиран, показателите на мотора са увеличени със 150 к.с.

Това прави Alpina B6 xDrive Gran Coupe по-мощна дори от върховата спортна версия на модела на BMW - M6 Gran Coupe, който предлага 560 к.с.

Моделът на Alpina е и по-бърз от M6 Gran Coupe. Той ускорява от място до 60 мили в час за нищожните 3,6 секунди, докато оригиналът прави същото за 4,1 сек. (4,0 секунди с пакет Competition.

Новата Alpina B6 xDrive Gran Coupe разполага с преработена версия на 8-степенния автомат на BMW, както и със системата за задвижване на четирите колела xDrive. Максималната скорост на модела е 320 км/час.


Аutomedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар