Зима

Зима
Пролет

16 февруари 2015 г.

Ало, Борисов, разделението на властите ли ще отменяте с "Гестапото"?!

Димитър Иванов, известен още и като "Митьо Гестапото", познат и като "гуру" на Бойко Борисов за "шесташко-милиционерските мурафети", е реднал потресаващ опус

- "ПРОТИВОДЕЙСТВАМЕ ЛИ НА КОРУПЦИЯТА?", в който след обичайното за него блябосване с общи приказки за "организираната престъпност", предлага създаването на мегаструктура, която щяла била да пребори корупцията. 

Нали уж ДАНС беше "чудовище" - НСС, ВКР, БОП и т.н., сега "мегаДАНС" ли ще фабрикуват? Ето какво предлага проф. Димитър Иванов с многословен патос:

"На корупцията в национален мащаб може да се противопостави само добре организирана държавна структура с регламентирани права и задължения, с ясни цели и висока оперативност на щатния състав, така както е в редица държави с подобни проблеми.

Това не е задача по силите само на МВР, имайки предвид и настоящото му състояние. Ефективността на борбата изисква противодействие на причините, а не констатиране на последствията, ангажиране на цялата мощ на държавата и широка обществена подкрепа.

Тази задача успешно би решила Агенция по корупцията в състава на МВР или директно на Министерския съвет. Директорът на тази дирекция трябва да е с необходимия образователен, професионален и материално-имуществен ценз, позволяващ му обективен подход при ръководенето на дирекцията. В дейността му той трябва да се подпомага от съвет по корупцията, съставен (примерно) от заместник-министри на: правосъдието, вътрешните работи, външните работи и финансите; заместник-председател на БНБ; заместник-председател на Върховния съд, заместник-главен прокурор, заместник-директор на Националната следствена служба, заместник-председател на Законодателната комисия на Народното събрание. Всеки един от членовете на съвета ще осигурява взаимодействието и помощта на своето ведомство. На отраслово и регионално ниво дирекцията ще се представлява от регионални инспекторати, отговарящи за министерствата и централните ведомства и за всяка административна област. Тези служители ще организират и оперативно ще координират набирането на първична информация за корупция, нейното обобщаване и докладване по съответния ред. 


Към тях ще действа регионален Съвет по корупцията, в който ще влизат зам.-председател на окръжен съд, зам.-окръжен прокурор, зам.-директор на вътрешните работи и финансист (БНБ, държавен финансов контрол и т. н.). По този начин ще се преодолеят и взаимните противоречия между представители на съдебната и изпълнителната власт на централно и местно ниво.

Създаването и ръководенето на такава структура ще е израз на висока национална отговорност и политическа нравственост на държавната администрация. На онази политическа сила и правителство, които се наемат да изведат страната от разрухата, причинена от некадърното партизанско управление в периода на прехода.

Налице са всички обществени условия и предпоставки, включително професионални и нравствени, за преборването с организираната престъпност. Нужна е само политическа воля и управленска отговорност."


Директорът на Агенцията по корупция, която можела да бъде в състава на МВР, или директно в МС, трябвало да бъде подпомаган от "Съвет по корупцията". Истински тюрлюгювеч според милиционерската "визия", пардон, на Димитър Иванов. Разделението на властите е отменено в този "Съвет по корупцията". Забележете, че Д.И. дори не се е сетил да напише "Съвет за борба с корупцията", нито "Агенция за борба с корупцията", а направо - "Агенция по корупцията в състава на МВР", "Съвет по корупцията". Двата органа пайовете ли ще разпределят?!   

Ето и от наше смирение историческа препратка в помощ на "Митьо Гестапото". На 26 април 1933 г. Херман Гьоринг прокарва указ за създаването на Тайна държавна полиция - Die Geheime Staatspolizei, поставяйки я под контрола на министъра на вътрешните работи на Прусия, т.е. - на себе си. На немски geheime означава "таен", но също и "частен". Всъщност тази полиция трябва да бъде тайна, но също и частна полиция на една партия, даже на един човек. НА СЪЩИЯ ДЕН С УКАЗ Е СЪЗДАДЕНО ПО ЕДНО ПОЛИЦЕЙСКО БЮРО ВЪВ ВСЯКА ПРОВИНЦИЯ, ДОРИ ВЪВ ВСЯКА ОКОЛИЯ В ПРУСИЯ, ПОДЧИНЕНО НА ЦЕНТРАЛНАТА СЛУЖБА Б БЕРЛИН. (Прочетете отново предложението на "Гестапото" - всичко е "под индиго" с оригинала...)

"Гестапото" само не казва кои ще играят ролята на Химлер и Хайдрих, ако решим да пропуснем Дийлс, любимицът на Гьоринг, когото набързо извеждат от службата след изпълнението на мръсни поръчки. Апропо - Хайдрих измисля прякора "БУДА" за Химлер... 


На практика предложението на Д.И. е ваденка на схемата на Гестапо, нарисувана от д-р Вернер Бест, оберрегирунгсрат на службата в Берлин, реднал трактата "Немската полиция". Гестапо поглъща и КРИПО, криминалната полиция. Ако "Митьо Гестапото" беше познавач на немската история, щеше да знае КОЙ се е отнасял с височайше презрение към "die Oberschicht" (висшия слой).

Райнхард Хайдрих създава структура-мечта за "Митьо Гестапото": 58 регионални служби, 21 Стапо Лайтщелен (главни управления), 36 Стапо Щелен (управления). КРИПО, която от 1936 г. образува заедно с Гестапо суперструктура, наречена ЗИПО, "Зихерполицай", полиция за сигурност, повтаря същата схема. Контраразузнавателните и полицейските функции са обединени в едно - "вътрешно разузнаване". Дали пък не повтаря идеята на Райнхард Хайдрих и Димитър Иванов в "Шести отдел", където описва контраразузнаването като "вътрешно разузнаване".

Описвайки схемата на Агенцията по корупцията и Съвета по корупцията, Димитър Иванов маже с четката като Онзи Бояджия, пропускайки да редне дори думичка кой ще дебне тези, които щели били да си изгладят противоречията, зачертавайки разделението на властите, което е основа на всяко демократично управление. Какво предлага "Митьо Гестапото" - никакво разделение на властите, един водач, един народ, една държава. Това ли предлага "Гестапото"? Сега Димитър Иванов вижда "Агенцията" в МВР, в МС, ако утре Водачът стане президент, къде ще иска да инсталира Съвета по корупцията?

Райнхард Хайдрих

bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар