Зима

Зима
Пролет

25 февруари 2015 г.

Ибрикчиите се врътнаха. Борисов се гушна с Доган, народът преглътна "договора за дилърство"

Добре дошли в държавата на Борисов и Доган. Народът си ги иска, народът им се радва, народът не е пред парламента. ВСЕКИМУ НЕГОВОТО.

Леле, що стана?! Владислав Горанов дръпна 45 минутна реч, сетне приложи още десетминутно обработване за затвърждаване на намачкването на депутатите от "АБВ", БДЦ и прочие се врътнаха за пореден път. 

Владислав Горанов призова депутатите да осъзнаят, че управлението се дефинира само по един начин - "взимане на решения и носене на отговорност". Точка. "Проведох много консултации, къде навреме, къде не, но разбрах едно - много от партиите, които подкрепят правителството, имаха информационна неяснота. Числото, което е заложено, е стряскащо.", заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

"Аз се извинявам, ако някога съм говорил срещу поемането на дълг. Погледнете стенограмите от 2012, 2013, 2014, как се е водил дебатът от икономисти в качеството им на народни представители от различните партии. Аз наистина бях против взимането на дълга от предишното правителство, но никога не сме си позволявали да критикуваме управлението, затова, че поема дълг, а затова, че не полага усилия да намали дефицита, за да няма нужда от този дълг.", каза Горанов.

"Това е рамково споразумение с банки посредници. Дали ще вземаме дълг ще решаваме заедно в бъдеще, ако се наложи. Поемам ангажимент, че поне 2 милиарда от този дълг няма да бъдат ползвани. И това е минимумът, който няма да се ползва от лимита на това рамково споразумение.", редна патетично и заклинателно министърът на финансите, който беше оставил надменното си високомерие в сауната на Шефа.

И като скокнаха Борислав Борисов от "АБВ", Йордан Цонев от ДПС и Светлин Танчев от БДЦ - всинца вкупом се прегърнаха, "цветя и рози", и на никого не му мина през ума, че може пак вкупом да станат непотребни, ако изведнъж винаги невинният народ реши да не завижда на гърците за лапачката и НЕвръщането на 323 милиарда евро, реши да изкара сопите. Останалото е очеизвадно - Бойко Борисов се гушна за пореден път с Ахмед Доган и намачка мишоците в парламента. Даже не му се наложи да ги обработва лично. Горанов свърши работата.

В 14.20 минути при регистрирани 134 депутати, при кворум 68, при гласували 223, 161 гласуваха "за", 50 "против", а 12 "въздържал" се - на първо четене. Формира се ново МНОЗИНСТВО НА ДЪЛГА ОТ 161 ДЕПУТАТИ. БСП и "Атака" останаха изолирани. ПФ измекярски се "въздържа"... Йордан Цонев не "проплака" като във вторник, че в ДПС вече съжалявали, че сдали властта през май 2014 г. 


Добре дошли в държавата на Борисов и Доган. Народът си ги иска, народът им се радва, народът не е пред парламента. ВСЕКИМУ НЕГОВОТО.
bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар