Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2015 г.

Роди се нов Бойко Борисов, този път в киното

Максим Генчев, който не крие топлите си чувства към Бойко, очевидно е попил като добър ученик неговия стил и стратегия...

 Когато преди години Бойко Борисов изгря и се въплъти в ролята на Кръстника, пунтирайки Марлон Брандо, стана ясно, че се ражда нова звезда.

Борисов показа висш пилотаж в ПР-а и безпогрешен инстинкт как да се хареса на хората и да „продаде“ успешно себе си и политическия си проект.

Бойко можеше да изиграе всичко – от човек от народа, през сърдитко Петко, до Робин Худ. Талант, който изстреля този „народен артист“ на прехода на най-важните постове в държавата.

Дълги години смятахме, че успехът на Борисов трудно може да бъде повторен от някого. Допреди една седмица, когато излезе на екран дългоочаквания филм на Максим Генчев „Дякон Левски“.

Такава лавина от емоции отдавна не се беше изсипвала на крехките плещи на българското кино. Коментарите след премиерата се люшкаха от  „Осанна“ до „Разпни го!“ Кой гледал – кой не гледал – форумите се взривиха от коментари, някои откровено обидни и дори заплашителни за бащата на продукцията Максим Генчев.

И тогава той застана на амбразурата и започна битка за творението си. Битка епична, страховита, на живот и смърт. Режисьорът обиколи всички телевизионни студиа и изигра сцени, достойни за „Оскар“ и „Златна палма“.

Водещите бяха поставени в ситуация да внимават да не изпуснат някоя ключова дума с код „червено“, защото до края на предаването следваше монолог на Максим Генчев, показващ безспорния му актьорски талант. Студиото ставаше сцена, а на нея се възправяше сам и гологлав Генчев и с невероятен патос и жестове разбиваше на пух и прах критиките срещу филма.

Напомня ли ви на нещо това поведение. Да, разбира се, на ранния Борисов, който не позволяваше друг да вземе думата и така извърташе нещата, че винаги изглеждаше добрия, а останалите – лошите, които искат да му навредят или попречат, защото му завиждат. Тактика, която работи перфектно вече 14 години!

Максим Генчев, който не крие топлите си чувства към Бойко, очевидно е попил като добър ученик неговия стил и стратегия. Режисьорът добре е схванал, че най-успешната реклама е да можеш да изиграеш убедително, че ти пука. Да покажеш понякога дори първична емоция, страст, решимост, готовност да се бориш, въпреки света, който ти пречи.

И както при Борисов, така и при Генчев, тази тактика проработи перфектно. Вече над 40 общини са поискали да закупят филма и да го прожектират по места. Хора от екипа ни довериха, че във Велико Търново били предвидени две прожекции, но поради огромния интерес, щяло да има още една.

Скандалите около филма си вървят, форумите си лаят, Максим Генчев прави екшъни в сутрешните блокове, а прожекциите набъбват и парите започват да текат към създателите на филма. Перфектно измислено.

И на бас, че това ще бъде първият български филм в последните години, който не просто ще си върне парите, които са вложени в него, а ще донесе и доста прилична печалба.

А Бойко Борисов само трябва да стиска палци, Максим Генчев да не реши да се пробва и в политиката, защото според старата максима учениците обикновено надминават учителите си!


Ина Симеонова, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар