Зима

Зима
Пролет

3 февруари 2015 г.

Истината е в етикета

Често излизаме недоволни от ресторантите, под нашата опустошителна критика попадат лошото обслужване, замърсени прибори, празна солница или малка порция.

Но малцина се сещат да попитат кръчмарите за нещо много важно – какво точно има в чинията. Дали под соса не се крият съставки, които предизвикват алергии, има ли ядки, към които мнозина са с непоносимост, или пък други съставки, които може да ни вкарат в критична ситуация.

Вероятно някой ще каже – който си има проблеми, внимава, но европейският законодател не случайно нареди всички кръчмари да изписват наличието на алергени. Така и за по-разсеяните хора ще светва червената лампичка, като хванат менюто, в което има повече информация.

За българите от по-старото поколение, които са свикнали на не особено добри обноски в заведенията, вероятно тези изисквания изглеждат глезотии. Да не говорим, че само след 11 месеца ще стане задължително и посочването на калориите в порцията. Все неща, на които не обръщаме голямо внимание, но хранителните проблеми все повече ни притискат и  докато се усетим, може да попаднем в групата на внимателно четящите, защото истината е в етикета, а когато го няма – трябва да питаме, по-добре обиден кръчмар, отколкото човек с алергия в спешното, нали така...


Все още за много продукти е тайна какво точно ядем

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар