Зима

Зима
Пролет

9 февруари 2015 г.

Сидеров иска референдум за участието на страната ни в НАТО

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призова българите да се обединят срещу членството ни в НАТО, създаването на военни поделения на Алианса в страната ни и участието на България във военни действия.
Според него повече от две-трети от българите смятат, че страната ни не трябва да е във военния Алианс и на наша територия не трябва да се изграждат бази и центрове на НАТО.

Хората не искат да участваме във военни действия, каза Сидеров, цитиран от БТА.

Той настоя да има обединение на тези хора преди предстоящите избори. В отговор на репортерски въпрос той посочи, че с това ръководство БСП не може да има нищо общо с "Атака" и нейния призив.

Сидеров препоръча на честните хора в социалистическата партия да се освободят от тази "атлантическа пасмина", която е в ръководството й.

Обръщам се към правителството да се събере утре и да реши, че ще се състои референдум за участието на страната ни в НАТО, каза Сидеров. Според него обаче това едва ли ще стане. Днешното държавно управление е изключително опасно, то е много по-опасно даже от тези управления, които допуснаха криминалното ограбване на България, защото позволява страната ни да стане част от бойното поле, коментира Сидеров.

Геополитиката изисква характер, аналитичен ум, непрекъснато съобразяване и адаптиране към новите световни условия, българското национално ръководство не прави това, с което ни "закопава", каза още лидерът на "Атака".

Той заяви, че в деловодството на парламента "по спешност" е внесена промяна в Закона за отбраната, така че български военни да могат да служат под чуждо командване на територията на страната. Цялото това бързане е предизвикано от предстоящото настаняване на натовски командващи, войски и военна техника у нас, каза Сидеров.

Според него въпросната законова промяна се очаква да бъде разгледана от парламента още през тази седмица.

По думите му с такива действия като на днешните ни управляващи страната ни става "мишена".

Сидеров допълни, че "стане ли патакламата, те първи ще го отнесат".

Няма коментари:

Публикуване на коментар