Зима

Зима
Пролет

1 февруари 2015 г.

Цацаров, запали колата, като ти се иска, и ела на „Северното Черноморие“!

Лошо, когато един главен прокурор се прави на наивен. Защото не е...
 
Втора част на нещото, наречено интервю на Диана Найденова с главния прокурор Сотир Цацаров по Нова телевизия. 

Найденова с огромните си килограми заляга буквално над бюрото пред Цацаров и натъртено, флегматично, изплесква: „200 000 похарчени за търсенето на Петко Сертов“… Вероятно Бойко Борисов и Светлозар Лазаров са и дали разбивка на кифлите, които са яли ченгетата, докато си бъркаха в задните части, пишейки „опорните мерзки точки“ на пеевските медии.

Диана Найденова придърпва напред по бюрото мощната си гръдната обиколка към Цацаров и разказва вицове за Петко Сертов.
 

Цацаров омагьосан я кара урбулешката. И изрича: „Не може ли човек да изпадне в състояние, в което просто да му се иска да тръгне нанякъде, ей така… И на мен ми се иска, ей така, да запаля колата към Северното черноморие…“. МВР не трябвало да бъде укорявано, според Цацаров.
 

Лошо, когато един главен прокурор се прави на наивен. Защото не е.
 

Хайде, Цацаров, като толкова много ти се иска, запали колата и ела „към Северното черноморие“, ще седнем на бутилка с бяло вино, понеже обичаш „такъв разговор с мисъл и емоция“! Много мисъл не зърнахме в интервюто с Найденова, но тук по „северното черноморие“ ще ти компенсираме фалшивата любезност.
 

Ще си поговорим за Петко Сертов, Цацаров, ах, с „каква мисъл и емоция“ ще си поговорим, така че, да ти светне под шапката, че византийщината не е само приоритет на Пловдив. И ние имаме гръцка жилка.
 

„До момента не са залагали мрежа за големи риби“, изрича Цацаров. Найденова флиртува, малко по-преиграно отколкото с Бойко Борисов, но се пъне момичето – ах, „ама Вие, защо не залагате мрежата“, ах, ама „дайте, нещо да направим!“, ах, ама „колко готино е да си главен прокурор“, ах, Галеви, „ама можем ли да направим нещо там?“…
 

„Какво разбирате под голяма риба?“, по гръцки хитро блесва в погледа на Цацаров, взирайки се в Найденова.
Найденова не смее да спомене името МУ. Онова – на Бойко Методиев Борисов. Ако го спомене никой повече няма да я пусне да заляга върху бюрото на Цацаров.
 

„Търсили Сертов под дърво и камък, пък го намерили под чехъл“, продължава гаврата невчасовата Найденова по „аферата Сертов“. Цацаров казва, че на това място нямало да смее. И правилно. Кой му гарантира на Цацаров, че след време няма и той да „изчезне“, ей така, просто, заради „семейна драма“? Тогава дали ще запее друга песньовка пред АФЕРА, когато се добере до „Северното черноморие“?
 

Апропо, тоя пиниз със „Северното черноморие“, който пласира византийски Цацаров, никак не е случаен. По „Северното черноморие“ ще се случва, каквото има да се случва. Обаче. Цацаров пак манкира. Защото заложената „мрежа за големи риби“ е в дадена в ръцете на страхлив и невчасов рибар.
Така че, Цацаров, запали колата и ела във Варна. Ще си поговорим за Сертов. И когато чуеш ИСТИНАТА, ако си главен прокурор на място, и ако си мъж на място, ще извикаш пак Диана Найденова, не на „балканско кафе“, а на абсент.
Найденова на финала благодари на Цацаров за „чудесния разговор“.
 

Разговорът наистина беше „чудесен“.
 

Кръгла нула.
Веселина Томова, Аfera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар