Зима

Зима
Пролет

24 февруари 2015 г.

Александър Захарченко: Порошенко сам подписа капитулацията си

Молбата на украинския президент Петро Порошенко да въведе миротворчески контингент в Донбас означава пълна капитулация на украинската армия.

Това заяви представителят на ДНР Александър Захарченко, цитиран от телевизия „Звезда“.

„Президентът на която и да е държава, ако иска от една страна оръжие, а от други страни войници, то това е равносилно на признание на самия президент, че неговата армия не е способна да се справи с поставените задачи и де-факто означава капитулация. С молбата си да изпрати миротворци в Донбас Порошенко сам подписа капитулацията си, той не знае какви ги върши“, заяви Захарченко.

Припомняме, че на 18 февруари Порошенко предложи на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна (СНБО) въпроса за изпращане в страната на миротворческа мисия на ООН. Предложението му бе одобрено веднага и на следващия ден Порошенко заяви, че „Русия като страна-агресор не може и не бива да приема участие в миротворческата операция в Украйна“. Според украинския лидер миротворците са необходими за осигуряването на мира в югоизточната част на страната и контрола над руско-украинската граница в Донецка и Луганска области.

В ДНР и ЛНР инициативата на Порошенко бе определена като нарушение на минските споразумения и от там поискаха от участниците в контактната група да повлияят на Киев.

ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар