Зима

Зима
Пролет

13 февруари 2015 г.

БНС: Луковмарш ще има

Ще проведем Луковмарш утре и няма да създаваме каквито и да е проблеми, заявиха организаторите на шествието по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.
Пламен Димитров, комендант на Луковмарш и председател на Български национален съюз-София, посочи, че инициативата е започнала преди 12 години и участниците в нея никога не са нарушавали обществения ред.

В последните години сме свидетели на агресивна клеветническа кампания - лъжата за нацистки характер на марша и проповядване на ксенофобски идеи, заяви Димитров и допълни, че в шествието участват представители на различни държави и религии. Според него твърдението, че ген. Луков е антисемит, не почива на никакви исторически факти.

Участниците в марша никога не са нарушавали обществения ред, няма нито едно законово основание за забрана на марша, заявиха организаторите.

Звездомир Андронов, председател на Българския национален съюз посочи, че е конституционно право на българските граждани да се събират и да изразяват мнението си и попита има ли двоен стандарт по отношение на мероприятията , които се провеждат в столицата.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че Столична община няма да позволи провеждането на Луковмарш в събота, 14-и февруари. По думите й хората единствено могат да поднесат цветя на паметника на генерал Христо Луков на ул. „Тракия".

Предвиденото факелно шествие предполага нарушаване на обществения ред, каза тогава кметът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар